Prvi Maj Cinque Terre Lido di Camaiore 2024

Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 2024

CINQUE TERRE - Obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći  kolima. Živopisne kuće, šarenih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža predivan pogled na morsku pučinu. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO- a. (Putovanje Italija Cinque Terre Autobusom 2024)

Ako već sada planirate putovanje za 1. maj, i u tom planiranju razmišljate o Italiji, morate znati da je maj jedan od najboljih meseci za to. Ovo je vreme vedrih i sunčanih dana, sa blagim prolećnim temperaturama i povetarcem koji naglašava dolazak leta.


Lido di Camaiore – odmaralište na toskanskoj obali Sredozemnog mora

Lido di Camaiore je odmaralište na plaži u gradu Camaiore, na toskanskoj obali Sredozemnog mora. Zbog svoje blizine, ovaj grad je često polazna tačka za izlete do obližnjeg grada Lucca, Pizze, Viareggio. Grad se prostire na zlatnim peščanim plažama u ukupnoj dužini od 4 km, a mnogobroni restorani, barovi i kafići pružaju poseban ugođaj u ispijanju pića sa pogledom na more. Centar ovog grada je Pontile Bellavista Vittoria, široki mol koji je idealan za šetnju i uživanje u pogledu na pučinu, a posebno uživanje u zalasku sunca. Pored prelepih plaža, grad nudi obilje umetničkih izložbi, koncerata, festivala i kulturnih događaja. Javna plaža pruža mogućnost besplatnog korišćenja, a biciklistička staza koja se proteže od Viareggio do Forte dei Marmija je posebno iskustvo koje vodi u planine Apuanskih Alpa.

Lido di Camaiore sa fakultativnim obilascima 

CINQUE TERRE - OSTRVO ELBA - LIVORNO

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL 3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 6/3

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

  /€ 

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. Tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u Lido di Camaiore u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanje prema programu putovanja
- Usluga predstavnika agencije - vodiča
- Troškove realizacije programa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Individualne troškove putnika,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 80 evra
- Fakultativne izlete:
- Cinque Terre 40 evra / deca do 12 godina 25 evra
- Ostrvo Elba 55 evra / deca do 12 godina 35 evra
- Livorno 15 evra / deca do 12 godina 10 evra

 


Neobična lepota ribarskih sela smeštena je u Cinque Terre

Maj je jedan od najidealnijih meseci za posetu malim ribarskim selima smeštenim na obalama Ligurijskog mora. Ovo je vreme kada prolećne temperature dozvoljavaju uživanje na suncu i uživanje u zadivljujuće poglede na ova mala ribarska sela.

Cinque Terre je skup pet ribarskih sela, koji se, zajedno sa obalom i okolnim brdima, nalaze pod zaštitom Unesco-a. Svako od sela ima svoje specifičnosti i karkateristike, zbog čega je putovanje u Cinque Terre za 1. maj idealno kako bi se upoznali sa njihovom ponudom, a kasnije i planirali letovanje u nekom od ovih mesta. Tako će ljubitelji noćnog života, dobre organizacije i prilike da se lako stigne do obližnje La Specije odabrati Riomaggiore kao idealno mesto. Suprotno bogatom noćnom životu koji nudi Riomaggiore, Manarola je mesto koje nudi mirne i opuštajuće večeri dok je Vernazza posebno popularna ljudima kojima ne smeta gužva, a ipak, žele da naprave dobru fotografiju.

Plaža Monteroso al Mare i istoimeni grad, posebno su privlačne za porodična putovanja, jer zbog blažih uspona omogućava lako kretanje kroz grad. Pored toga, velika peščana plaža i uređena obala nosi obeležje najlepše plaže kojom se  Cinque Terre može pohvaliti. Na kraju, ne manje važno mesto jeste Corniglia. Ovo mesto se nalazi van radoznalih pogleda i posebno je značajno jer je budžetski dosta privlačnije od ostalih sela u blizini.


Koje god mesto da odaberete u Cinque Terre, uživaćete u šarenim kućicama i prelepim pejzažima. Ovo mesto je idealno i za ljubitelje pešačenja što dodatno doprinosi mogućnosti istraživanja novih, skrivenih, delova ovih malih ribarskih sela.


Livorno – Nova Venecija na obali Tirenskog mora

Livorno je luka na obali Tirenskog mora i mesto koje predstavlja idealnu destinaciju za putovanje na ostrva Elba, Korzika i Kapraja. Smeštena veoma blizu Pizze i Firence, Livorno je grad vredan obilaska. Terrazza Mascagni je jedinstvena terasa sa pogledom na more koju krasi stil šahovske table. Protežući se duž obale u dužini od oko 500 metara, ova terasa predstavlja kultno mesto gde se okuplja lokalno stanovništvo i uživa u šetnji obalom.


Ljubitelji venecijanskih građevina iznenadiće se kada otrkiju tzv. Novu Veneciju u sred Livorna. Srednjevekovna tvrđava Forteca Nuova okružena je kafićima i kanalima koji podsećaju na Veneciju, a sladoled je uvek pravi izbor kada se nađete ovde.


Putovanje za prvomajske praznike u Livorno, bez obzira na to koliko dugo odlučite da se zadržite, zahteva punu pažnju kako bi se u potpunosti uživalo u lepotama ovog grada. Tek onda, možete nastaviti svoje proputovanje kroz Italiju.


Ostrvo Elba – skriveni dragulj Toskanskog arhipelaga

Elba je deo Toskanskog arhipelaga i treće po veličini ostrvo u Italiji posle Sardinije i Sicilije. Iako je prošlost ovog ostrva smeštena još u praistoriju kada se ostrvo zvalo Ilva, danas je ostrvo Elba poznato po tome što je ovde boravio Napoleon tokom izgnanstva, Putovanje na ostrvo Elba, posebno za vreme prvomajskih praznika, specifično je po brojnim festivalima koji se odvijaju godinama unazad. Posebno je u oblasti Kampeze popularan festival The Maggio, koji se vezuje za paganske običaje a obeležava se pesmom i domaćim jelima i vinskim specijalitetima, uz dodelu nagrada za najbolju tortu pripremljenu za tu priliku.


Ipak, putovanje na ostrvo Elba privlačno je zbog veličanstvenosti netaknute tirkizne vode koja je idealna za kupanje tokom letnjih meseci, ali je u maju idealno vreme za posetu jer nema puno gužve. Upravo iz tog razloga možete istražiti skrivena mesta i lepote ovog ostrva. Činjenica da je Elba najčešće utočište lokalnog stanovništva, putovanje na ostrvo Elba za 1. maj predstavlja pravi pogodak.


Uživanje u obilasku ostrva podrazumeva i da probate neki od brojnih specijaliteta od sveže ribe. Obavezno probajte cozze alla marinara (marinirane dagnje), linguine allo scoglio (pastu sa morskim plodovima) i calamari alla griglia (lignje na žaru). Svoje putovanje upotpunite posmatranjem zalaska sunca uz spektakularan pogled na Tirensko more.

Prvi Maj Cinque Terre Autobusom

Prvi Maj Cinque Terre

Ostvro Elba

Ostvro Elba Putovanje

1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika u Beogradu, na parkingu Sava Centra, (savska strana), u 16:00h, polazak za Lido di Camaiore u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN – LIDO DI CAMAIORE
Dolazak u Lido di Camaiore u prepodnevnim satima. Lido di Camaiore, grad koji se nalazi na obali Tirenskog mora, na samo 6 kilometara od poznatog italijanskog letovališta Viareggio. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, upoznavanje ovog gradića sa turističkim vodičem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)


3. DAN – LIDO DI CAMAIORE – CINQUE TERRE – LIDO DI CAMAIORE
Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet Cinque Terre, Nacionalni park u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO - a. Polazak autobusom za La Speziu, odakle kreće voz koji povezuje svih pet mesta. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme. Obilazak sela, u kasnim poslepodnevnim satima povratak vozom u La Speziu, a zatim povratak u Lido di Camaiore. Noćenje. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

4. DAN – LIDO DI CAMAIORE – OSTRVO ELBA – LIDO DI CAMAIORE
Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet do ostrva Elba, jedno od najvećih ostrva u Italiji, posle Sicilije i Sardinije. Pripada toskanskom arhipelagu, koji je proglašen za Nacionalni park. Ovo ostrvo se prostire na površini od 223 kvadratnih kilometara i poseduje svoju obalu dužine od 150 kilometara. Na ostrvu živi oko 32. 000 stanovnika. Nalazi se 50 kilometara istočno od Korzike, rodnog mesta Napoleona Bonaparte. Samo ostrvo Elba poznato je i kao Napoleonovo ostrvo, jer je čuveni vojskovođa na ovom ostrvu proveo trista dana svog izgnanstva. Po dolasku u Piombino, ukrcavanje na trajekt i vožnja od sat vremena do Elbe. Poseta gradu Portoferraio-u i obilazak administrativnih zgrada, koje je lično Napoleon uredio, a koje se nalaze između Forte Stele i Forte Falcone, gradske kuće, koja je po dolasku Napoleona postala njegova prva rezidencija. Nakon toga ćemo videti i njegovu drugu rezidenciju, vilu Mulini, koja je danas muzej. Ostrvo Elba je poznato i po svojim mondenskim letovalištima kao što su: Marciana Marina, Porto Azzurro i Rio Marina. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. U dogovoreno vreme polazak za Piombino i Lido di Camaiore. Noćenje.


5. DAN – LIDO DI CAMAIORE – LIVORNO – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje kofera u autobus, slobodno vreme do planiranog polaska za Srbiju ili mogućnost fakultativnog izleta do Livorna, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada: Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka, Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon izleta polazak za Srbiju. Sledi noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

6. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta felixtravel.rs.

Hotel Nuovo Tirreno 3* - nalazi se u centru, na samom trgu, 20m od mora. Doručak je švedski sto (samoposluženje). Svaka soba poseduje kupatlo, TV, WiFi, sef.

Hotel Liu 3* - nalazi se na 1km od centra, na 70m od mora. Doručak je švedski sto (samoposluženje). Svaka soba poseduje kupatlo, TV, WiFi, sef, frižider.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

  

...

...

...

 


 

Cinque Terre Đenova San Remo Istorija i Kultura
Ovo su najlepši gradovi koje treba obići leti

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€