PUTOVANJE PARIZ 1. Maj 2024

Prvi Maj Pariz - Grad kontrasta, šarma, stila... Grad koji svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu priču, koju poput glamurozne predstave možete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete café late u nekom od pariskih cafea… Krenite sa Felix Travel-om da zajedno osetimo grad ljubavi!

PARIZ - MINHEN - BEČ

Paket aranžman 9 dana:

Autobuski prevoz + 3 noćenja sa doručkom u Parizu + 1 noćenje sa doručkom u Minhenuu

 

HOTEL  3*
ohrid autobusom

26.04. - 04.05.2024.

Usluga

Br. dana/noći 9/4

ND

SPECIJALNA PONUDA

349€

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD, audio oprema)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom i hotelu 3* u Minhenu, u 1/2 sobama, 3 noćenja sa doručkom u hotelu B&B Port la Villette 3* u Parizu u 1/2 sobama.
- Obilaske prema programu Minhen/Panoramsko razgledanje Pariza/Beč
- Usluga licenciranog vodiča i lokalnog vodiča na srpskom jeziku,
- Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Boravisna taksa u Parizu za hotel 3* 4.9€ po osobi, po danu (placa se na recepciji hotela)
- Boravišna taksa u Minhenu trenutku objavljivanja programa nije uvedena
- Karte za metro (sem tamo gde su predviđene programom)
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (sem ulaznica koje podrazumevaju fakultativnu posetu)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana


FAKULTATIVNI PROGRAM:
- Poseta Monmartru 15 € / deca do 12 god 5€ ( u cenu uključena metro karta u odlasku i obilazak Monmartra)
- Poseta Versaju 55€ (u cenu je uključeno: ulaznica u palatu, rezervacija, lokalni vodič, prevoz), deca do 18.god. - 25€ (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) - (prijava u agenciji)
- Krstarenje Senom 20€ /deca do 12 god.10€
- Diznilend* 110 € plus 15€ prevoz/deca do 12 god- 90€ plus 15€ prevoz ( plaća se u agenciji do 20 dana pre polaska) Cena ulaznice je podlezna promeni.
- Setnja „upoznajmo Pariz“ 20 €/deca 10€ (u cenu uključene: usluga lokalnog vodiča)
- Rems (Reims)- 30€
Cena paketa izleta (ne ukljucuje Diznilend) sa popustom 120€

 

1. dan 26.04. BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak grupe sa dogovorenog mesta u 18:00h, sastanak putnika u 17:30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. dan 27.04. MINHEN
Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Nacionalne opere i pozorišta, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt... Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 28.04. MINHEN
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Parizu. Noćna vožnja.

4. dan 29.04. PARIZ
Dolazak u Pariz u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje prestonice Francuske: Arc de Triomphe, Les Champs Elysees, Place Trocadero, Eiffel tour, Hotel des Invalides, Assemblee nationale, Pantenon, Place du Concorde, Opera, Louvr, Notre Dame. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U predvečernjim časovima fakultativni izlet“upoznajmo Pariz” kako bi se upoznali sa najznačajnijim lokalitetima i tajnovitim ulicama Pariza uz preporuku našeg vodiča gde ručati ili večerati u Latinskoj Četvrti, šopingovati u La Rue Rivoli. Individualni Povratak u hotel. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz 2024 )

5. dan 30.04. PARIZ - VERSAJ I I KRSTARENJE SENOM ( fakultativno)
Doručak. Mogucnost fakultativne posete Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Obilazak palate sa lokalnim vodičem i uživanje u versajskim vrtovima koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja Senom. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz 2024 )

6. dan 01.05. PARIZ - REIMS - MONMARTR ( fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme u Parizu, ili mogućnost fakultativnog izleta u Rems, grad u oblasti Champagne-Ardenne u kome su se krunisali kraljevi Francuske u katedrali Notre dam de Reims. Grad burne istorije, grad šampanjca u kome se nalazi i „ Celliers Ruinart“ - prva kuća šampanjca otvorena davne 1729.godine. Uživaćemo u vinarijama i u parku Šampanjca koji će vas fascinirati.
Po dolasku obilazak Remsa. Slobodno vreme do povratka u Pariz u poslepodnevnim časovima. U predvečernjim časovima fakultativni obilazak Monmartra, umetničke i boemske četvrti gde ćemo u šetnji obići baziliku Sacre Coeur i napraviti pauzu na Place du Tertre gde su inspiraciju nalazili slavni umetnici poput Pikasa, Dalija, Henrija Milera i spustiti se do čuvenog Moulin Rouga. Individualni povratak u hotel. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz 2024 )

7. dan 02.05. PARIZ - DIZNILEND ( fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta Disneyland-u udaljenom od Pariza 30 km, gde ćete se za trenutak vratiti u detinjstvo i uživati u društvu Diznijevih junaka kao i oprobati svoju smelost na mnogobrojnim atrakcijama ovog bajkovitog parka. Nastavak putovanja ka Niu kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja. ( Prvi Maj Pariz 2024 )

8. dan 03.05. BEČ
Dolazak u Beč u podnevnim časovima. Opciona šetnja sa vodičem: Hofburg, Kertner Strase, Trg Marije Terezije. Slobodno vreme (oko 9h) za uživanje u austrijskoj prestonici do polaska za Srbiju koji je planiran u večernjim časovima.

9. dan 04.05. BEČ - NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Putovanje Pariz Prvi Maj

 

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

MINHEN

Das Bento Inn München Messe 3* bento-inn-munchen.com
Objekat Bento Inn Munich raspolaže fitness centrom, privatnim parkingom, zajedničkim salonom i terasom. Smešten je u Minhenu, na 2,7 km od Kongresnog centra ICM-Internationales. Nalazi se na 8 km od Bavarskog nacionalnog muzeja i 9 km od Bavarske državne opere i Minhenske kraljevske pivnice. Nudi zajedničku kuhinju i recepciju koja radi non-stop. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Sobe su 1/2 i 1/2+1 opremljene flat-screen TV-om. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, fen za kosu i posteljinu. U objektu Bento Inn Munich se svakog jutra služe doručak na bazi švedskog stola i kontinentalni doručak.

PARIZ

Hotel B&B Port De La Villette 2*
Hotel Paris Porte de la Villette 2* se nalazi na 1,4 km od Grada umetnosti i nauke i zgrade Pariske filharmonije. Objekat ima besplatan ViFi. Sve zvučno izolovane sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, grejanje i klima uređaj. Takođe imaju sopstveno kupatilo sa tušem.
Kontinentalni doručak se služi svakog jutra u hotelu Hotel Paris Porte de la Villette B&B.
Objekat ima 24-časovnu recepciju i automate.
U blizini hotela se nalazi stanica metroa Porte de la Villette. Doručak je na bazi švedskog stola/kontinentalni.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja:zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije mogućau potreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Zas ve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike uceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodnozdravstvenoosiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane RepublikeSrbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskimputem, validan je samopisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 01.10.23. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.24. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJ


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/21 KATEGORIJA A


Cenovnik broj 2 od 20.02.

EG 9/24

 

 

 

Grad svetlosti – najkraći opis glavnog grada Francuske, dugo godina i glavna turistička destinacija svih svetskih putnika!

Smešten na reci Seni, po kojoj svakodnevno krstare brojni turistički brodovi, puni turista, koji uživaju u vožnji obogaćenoj pričama o nastanku jednog od najznačajnijih gradova sveta, i o brojnim objektima koji zauzimaju svoje mesto na levoj i desnoj obali ove reke… Pariz je uvek aktuelan, uvek lep, primamljiv i gospodski prkosi vremenu i svim iskušenjima kojima je izložen.

Jeste „grad svetlosti“, ali isto tako je i prestonica mode. Ovde ćete videti sve najčuvenije svetske modne brendove, ovde ćete moći prvi da kupite najnovije parfeme ili kozmetičke linije poznatih svetskih kuća, ovde prosto ulice mirišu i svuda su modne piste, na otvorenom.

Nemoguće je da budete u Parizu a da ne prošetate Jelisejskim poljima, da ne vidite najluksuznije prodavnice, salone automobila, najskuplje restorane i barove, prestižne butike i parfimerije… Nemoguće je da ne posetite Luvr, jedan od najbogatijih i najznačajnijih muzeja, sa najvećom postavkom umetnina na svetu! Naravno, penjanje na Ajfelov toranj, do bilo kog nivoa, je pod obaveznom stavkom. Pogled na jedan od najvećih gradova Evrope sa ove znamenitosti grada, ali i cele Francuske, je fascinantan!

U sklopu upoznavanja Pariza nezaobilazan je i kvart Montmartr, sa prelepom belom crkvom Sakr Ker. Montmartr je „rodno mesto“ kubizma, ovde su živeli i slikali Pikaso, Brak, Modiljani, Renoar, Van Gog, Gogen...Ovde je i Muzej Dalija, sa bogatom postavkom ovog katalonskog slikara. Ovde ćete šetajući šarmantnim uličicama ovog kvarta osetiti tu pravu boemsku atmosferu koja još uvek „živi“, ali u novom, modernom ruhu… U večernjim časovima svi putevi vode ka – Mulen Ružu! Na ovoj pozornici je rodjen can-can. Mulen ruž je najčuveniji kabare na svetu, u prevodu znači "Crveni mlin", jer ima ostatak jedne od 10 nekadašnjih vetrenjača na ovom prostoru.

Pariz je i grad kulture, ovde ćete imati priliku da posetite brojne muzeje, galerije i druge značajne objekte, dug je spisak ovih ustanova... Izdvaja se, pored Luvra, galerija Orsaj, jedna od najznačajnijih kolekcija impresionista, Vojni muzej u kom je grob Napoleona, Muzej Rodina sa njegovim čuvenim skulpturama „Mislilac“ i „Vrata pakla“, Panteon – bivša crkva, danas nacionalni hram slavnih, u kom su sahranjeni Žan-Žak Ruso, Viktor Igo, Emil Zola, Volter, Dima, Marija i Pjer Kiri… Muzej Pikasa ima preko 200 slika i 150 skulptura ovog čuvenog slikara, pa je za ljubitelje njegovog pravca, ovo pravi raj, zanimljiv je i Muzej voštanih figura, zatim najstariji Pomorski muzej na svetu, Crkva Notr Dam, u kojoj se Napoleon krunisao za cara, ponosno stoji od 12.veka, obnovljena posle poslednjeg požara 19-te .godine, jedan je od najpoznatijih objekata u Parizu, a ako ne stignete na Ajfelov toranj, popnite se bar na toranj Montparnas, sa panoramskom terasom na 210 metara!

Iskoristite šetnju uz reku, slikajte prelepe mostove, poput najstarijeg mosta u gradu - Novog mosta, mosta Aleksandra III, most Umetnosti, Most Karusel, Kraljevski most, Most Konkord… Obidjite neke od brojnih značajnih spomenika i trgova Pariza, poput čuvene Trijumfalne kapije, Trga Bastilje – simbol francuske revolucije, Trga Konkorda sa egipatskim obeliskom u sredini, spomenik Holokaustu, spomenik Aleksandru Karadjordjeviću, Trg Vendome sa hotelom Ritz, u kom su živeli Koko Šanel i Hemingvej, slikajte se ispred Sorbone, Kraljevske palate, Gradske kuće, neobičnog centra Pompidu, na Trokaderu, ispred čuvene Opere, udjite u luksuzni hram šopinga La Fayette, iskoristite metro, pa dodjite u moderni kvart Defense, a ako vas zanima podzemlje, imate mogućnost posete katakombama…

Puno je toga na jednom mestu, a uvek malo vremena… Ali, za one koji prvi put borave u Parizu, svako će Vam preporučiti da dodatno obidjite i kraljevsku palatu Versaj i njene vrtove, nedaleko od Pariza, kao i zabavni park Diznilend. Na Vama je da ili poslušate savete ili da svoje vreme provedete diveći se francuskoj metropoli, šetajući njenim ulicama i uredjenim bulevarima….

Davno je bilo kada je Cezar osvojio Pariz… već decenijama unazad grad osvajaju milioni turista iz celog sveta! Ako niste do sada i Vi bili medju njima, pravo je vreme da ga osvojite, na svoj način… a sigurni smo da će Pariz osvojiti Vas!

 

 

 

Pariz je najveći i glavni grad Francuske
Šta videti u Parizu
Pariz Istorija i Kultura
Iz Pariza, s ljubavlju

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Apulja Prvi Maj 2024

APULJA PRVI MAJ 2024

359€

 

 

Toskana Prvi Maj 2024

TOSKANA PRVI MAJ 2024

189€

 

 

Barselona Prvi Maj 2024

BARSELONA PRVI MAJ 2024

429€