Putovanje Pariz Prvi Maj 2024

PUTOVANJE PARIZ 1. Maj 2024

Prvi Maj Pariz - Grad kontrasta, šarma, stila... Grad koji svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu priču, koju poput glamurozne predstave možete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete café late u nekom od pariskih cafea… Krenite sa Felix Travel-om da zajedno osetimo grad ljubavi!

PARIZ - MINHEN - BEČ

Paket aranžman 9 dana:

Autobuski prevoz + 3 noćenja sa doručkom u Parizu + 1 noćenje sa doručkom u Minhenuu

 

HOTEL  3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 9/4

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja(klima, TV, DVD, audio oprema)
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Ibis Paris la Defense Centre 3* u Parizu u 1/2, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Minhenu u 1/2 i 1/3 sobama.
- Obilaske prema programu
- Usluga predstavnika agencije
- Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Boravišna taksa u Parizu 1.5 euro po osobi po noćenju
- Karte za metro (osim onih uključenih u neke od fakultativnih izleta)
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana

FAKULTATIVNI PROGRAM:

- Poseta Monmartru 15e/deca do 12 god 5e (u cenu uključene metro karte u jednom pravcu i obilazak Monmartra)
- Poseta Versaju 55e (u cenu je uključeno:ulaznica u palatu, rezervacija, lokalni vodič, prevoz), deca do 18.god.-25e (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) 
- Poseta Luvru 50e (u cenu je uključeno: karta za metro, ulaznica, rezervacija, lokalni vodič i slušalice) / deca do 18 god-20e
- Krstarenje Senom 20e / deca do 12 god.10e
- Diznilend 95e plus 10e prevoz / deca do 12 god- 85e plus 10e prevoz
- Šetnja „upoznajmo Pariz“ 20e / deca 10e (u cenu uključene metro karta u jednom pravcu i usluga lokalnog vodiča)
- Izlet Berchtesgaden 15e/ deca do 12 god. 10 e

 

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – BEČ 
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 22:30. Polazak u 23:00. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan BEČ 
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada, vožnja bečkim ringom gde ćemo imati priliku da vidimo čuvene građevine: zgradu državne Opere, Parlament, Rathaus, Burgteatar, Univerzitet... Tehnička pauza u Beču u trajanju od 9 h. Nakon panormaskog razgledanja grada, šetnja sa vodičem kroz Hofburg, Trg Marije Terezije, Kertner, katedrala Sv. Stefana... Slobodno vreme za individualne aktivnost do polaska za Pariz. Noćna vožnja kroz Austriju, Nemačku i Francusku.

3. dan PARIZ
Dolazak u Pariz, grad svetlosti, u podnevnim časovima. Jedan od najlepših gradova sveta, danas poseti preko 50 miliona turista godišnje, dok u njemu živi oko nešto više od 2,1 milion stanovnika. Prestonica Francuske, Pariz, važi za grad svetlosti, grad ljubavi i romantike, sedište visoke mode i tog posebnog francuskog šika. Atmosfera na ulicama Pariza, dovoljna je da se u Pariz zaljubite, a da ne radite ništa drugo. Ponosni francuzi čuvaju i štite lepotu svog grada, diče se starom arhitekturom, obnavljaju građevine u stilu u kom su sagrađene, donose zakone, koji štite kulturno istorijsko nasleđe, pa tako mi, danas, možemo u potpunosti uživati u ovom gradu – muzeju. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje Pariza, prestonice Francuske: Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe), taj simbol francuskog otpora, koji naručuje Napoleon lično, danas ponosno stoji na trgu Šarl de Gol, Jelisejska polja (Les Champs Elysees), najluksuznija, najgrandioznija i najelegantnija ulica na planeti Zemlji, reći će francuzi, te i mnogi turisti, rođena po naredbi Marije de Mediči, oduvek je plenila i bila mesto skupa intelektualaca, političara, pesnika, umetnika i to po šarmantnim kafeima, a njena slava, prenosi se i dan danas. Trg Trokadero (Place Trocadero) sa fantastičnom Ajfelovom kulom (Eiffel tour), neizostavni su simbol ovog grada, a jedan od najlepših pogleda pruža se upravo odavde. Hotel des Invalides, koji natkriva jedna od najlepših baroknih kupola, danas je mesto gde se nalazi crveni sarkofag Napoleona, Narodna skupština Francuske (Assemblee nationale), Panteon (Pantheon) prelepi mauzolej, u kom su sahranjivani poznti francuski pisci, umetnici, političari, naučnici, te je grandioznost ovog zdanja, posebno iskazana fantastičnom arhitekturom, glavni gradski trg Konkord (Place du Concorde), Opera, čuveni muzej Louvr, gotička katedrala Notre Dame, samo su deo celokupnog panoramskog razgledanja Pariza. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor ili mogućnost fakultativne šetnje sa lokalnim vodičem “upoznajmo Pariz”. Tokom ove šetnje, upoznaćete se sa tajnovitim ulicama Pariza, najznačajnijim lokalitetima, te pričama o njima i njihovim legendama, a tokom šetnje, saznaćete i ge je najbolje pojesti kvalitetan obrok u Latinskoj Četvrti ili gde najbolje šopingovati u La Rue Rivoli. Povratak u hotel je individualan. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz )

4. dan PARIZ - VERSAJ
Doručak. Fakultativna poseta Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Od svog nastanka bila je jedna od najvažnijih znamenitosti francuske istorije. Od skromnog lovačkog doma do velelepne palate, razvila se i postala odraz kraljeve moći i jačine tadašnje monarhije. Uzvišena i očaravajuća, negovana je i oduvek je bila inspiracija mnogim dvorcima širom sveta. Obilazak palate koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz, slobodno vreme i mogućnost U predvečernjim časovima fakultativni odlazak na Monmartr. Ova umetnička i boemska četvrt Pariza, neizostavna je ukoliko želite da uživate u pravom šarmu parižana i njenih umetnika. Slikari sa svojim štafelajima, minijaturni kafići, prošarani brojnim saksijama sa muškatlama, uske i kaldrmisane ulice, zelene i cvetne bašte, čine da se ovde za godinu dana skupi više od 15 miliona turista. Tokom naše romantične šetnje, posetićemo baziliku Sakr Ker, a ljubitelji visine i vidikovaca, moći će da uživaju u pogledu sa vrha. Pauzu od šetnje, napravićemo na trgu Place du Tertre, gde su svakodnevno kafu pili i ozbiljne priče razmenjivali, kao i iskustvo i inspiraciju, najbolji od najboljih, umetnici Pikaso, Renoar, Modlijani, Van Gog, Žak Prever, Salvador Dali, Henri Miler, Žorž Klemenso. Ovog dana imaćemo priliku i da se upoznamo sa savršenim metro sistemom, koji ima 14 linija i koji odlično funkcioniše i lako povezuje sve delove grada. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz )

5. dan PARIZ - LUVR - KRSTARENJE SENOM
Doručak. Moguć je fakultativni obilazak jednog od najlepših i najvećih muzeja na svetu – Luvra. Kako danas muzej broji preko 350000 eksponata, nije ni čudo što turisti iz celog sveta hrle da uživaju u njegovim postavkama. Ovde se kriju najbogatije zbirke egipatske umetnosti, antičke umetnosti te etrurske, grčke, rimske, tu su i islamska i orijentalna zbirka, kao i zbirka predmeta i pokućstva svih evropskih naroda do kraja XIX veka. Od 2008. godine, kolekcije su podeljene u 8 odeljenja. Odeljenje slikarstva zauzima najveći deo zgrade i prikazuje umetnost od srednjeg veka do XIX veka, dok odeljenje skulpture prikazuje predmete od ranog srednjeg veka do XIX veka. Najpoznatija dela sačuvana ovde su Mona Liza, Venčanje u Kani, Sloboda vodi narod, Miloska venera, Nika sa samotrake, Umirući rob.
U predvečernjim časovima fakultativno krstarenje Senom, te upoznavanje sa Parizom, iz potpuno nove perspektive. Romantično krstarenje, idealno je da vam čitav grad još bolje približi i učini da dobijete jednu kompletnu sliku o njemu. Slobodno vreme. Noćenje. ( Prvi Maj Pariz )

6. dan PARIZ - DIZNILEND 
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Mogućnost celodnevne fakultativne posete Disneyland-u, udaljenom od Pariza 30 km. Diznilend u Parizu, jedan od pet zabavnih parkova na svetu, a jedini je Diznijev park u Evropi. Iako nije najstariji na tlu Evrope, ovaj zabavni par s razlogom nosi titulu najposećenijeg zabavnog parka na kontinentu. Posećuju ga i u njegovim atrakcijama uživaju turisti svih uzrasta, budući da poseta Diznilendu predstavlja svojevrsno ostvarenje dečijeg sna. Vraćanje u detinjstvo kroz Diznijeve junake, kao i vožnja brojnim atrakcijama i šetnja kroz tematske parkove, iskustvo je koje se ne propušta. Povratak u Pariz. Polazak za Minhen u večernjim časovima. Noćna vožnja. ( Prvi Maj Pariz )

7. dan MINHEN 
Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa vodičem: Nacionalna opera i pozorište, Pinakoteka, Trg Marienplace, Glogenšpil… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan MINHEN – BERCHTESGADEN
Doručak. Napuštanje hotel ai pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Berchtesgaden, gradić, poznat kao biser Alpa. Sa prelepim kućicama pastelnih boja. Razgledanje ovog šarmantnog gradića sa vodičem. Slobodno vreme do povratka za Minhen, a nakon toga nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

9. dan NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Putovanje Pariz Prvi Maj

..

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Hotel Ibis Paris La Defense centar 3*
Ovaj hotel je smešten u poslovnoj oblasti La Defons, na 10 minuta vožnje metroom od Trijumfalne kapije, Jelisejskih polja i Izložbenog centra Port Majo. Poseduje bar, restoran i 2 sale za sastanke. Hotel ibis Paris la Défense Centre u ponudi ima klimatizovane sobe sa besplatnom WiFi mrežom i flat-screen TV-om.
Svakog dana služi bufet doručak koji obuhvata slatka i slana jela. Hotel ibis se nalazi preko puta stanice metroa Esplanad de le Defans (na liniji 1), koja obezbeđuje direktne veze sa centrom Pariza. Doručak je kontinentalni - na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja:zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije mogućau potreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Zas ve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike uceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodnozdravstvenoosiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane RepublikeSrbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskimputem, validan je samopisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.

 

 

 

Grad svetlosti – najkraći opis glavnog grada Francuske, dugo godina i glavna turistička destinacija svih svetskih putnika!

Smešten na reci Seni, po kojoj svakodnevno krstare brojni turistički brodovi, puni turista, koji uživaju u vožnji obogaćenoj pričama o nastanku jednog od najznačajnijih gradova sveta, i o brojnim objektima koji zauzimaju svoje mesto na levoj i desnoj obali ove reke… Pariz je uvek aktuelan, uvek lep, primamljiv i gospodski prkosi vremenu i svim iskušenjima kojima je izložen.

Jeste „grad svetlosti“, ali isto tako je i prestonica mode. Ovde ćete videti sve najčuvenije svetske modne brendove, ovde ćete moći prvi da kupite najnovije parfeme ili kozmetičke linije poznatih svetskih kuća, ovde prosto ulice mirišu i svuda su modne piste, na otvorenom.

Nemoguće je da budete u Parizu a da ne prošetate Jelisejskim poljima, da ne vidite najluksuznije prodavnice, salone automobila, najskuplje restorane i barove, prestižne butike i parfimerije… Nemoguće je da ne posetite Luvr, jedan od najbogatijih i najznačajnijih muzeja, sa najvećom postavkom umetnina na svetu! Naravno, penjanje na Ajfelov toranj, do bilo kog nivoa, je pod obaveznom stavkom. Pogled na jedan od najvećih gradova Evrope sa ove znamenitosti grada, ali i cele Francuske, je fascinantan!

U sklopu upoznavanja Pariza nezaobilazan je i kvart Montmartr, sa prelepom belom crkvom Sakr Ker. Montmartr je „rodno mesto“ kubizma, ovde su živeli i slikali Pikaso, Brak, Modiljani, Renoar, Van Gog, Gogen...Ovde je i Muzej Dalija, sa bogatom postavkom ovog katalonskog slikara. Ovde ćete šetajući šarmantnim uličicama ovog kvarta osetiti tu pravu boemsku atmosferu koja još uvek „živi“, ali u novom, modernom ruhu… U večernjim časovima svi putevi vode ka – Mulen Ružu! Na ovoj pozornici je rodjen can-can. Mulen ruž je najčuveniji kabare na svetu, u prevodu znači "Crveni mlin", jer ima ostatak jedne od 10 nekadašnjih vetrenjača na ovom prostoru.

Pariz je i grad kulture, ovde ćete imati priliku da posetite brojne muzeje, galerije i druge značajne objekte, dug je spisak ovih ustanova... Izdvaja se, pored Luvra, galerija Orsaj, jedna od najznačajnijih kolekcija impresionista, Vojni muzej u kom je grob Napoleona, Muzej Rodina sa njegovim čuvenim skulpturama „Mislilac“ i „Vrata pakla“, Panteon – bivša crkva, danas nacionalni hram slavnih, u kom su sahranjeni Žan-Žak Ruso, Viktor Igo, Emil Zola, Volter, Dima, Marija i Pjer Kiri… Muzej Pikasa ima preko 200 slika i 150 skulptura ovog čuvenog slikara, pa je za ljubitelje njegovog pravca, ovo pravi raj, zanimljiv je i Muzej voštanih figura, zatim najstariji Pomorski muzej na svetu, Crkva Notr Dam, u kojoj se Napoleon krunisao za cara, ponosno stoji od 12.veka, obnovljena posle poslednjeg požara 2019.godine, jedan je od najpoznatijih objekata u Parizu, a ako ne stignete na Ajfelov toranj, popnite se bar na toranj Montparnas, sa panoramskom terasom na 210 metara!

Iskoristite šetnju uz reku, slikajte prelepe mostove, poput najstarijeg mosta u gradu - Novog mosta, mosta Aleksandra III, most Umetnosti, Most Karusel, Kraljevski most, Most Konkord… Obidjite neke od brojnih značajnih spomenika i trgova Pariza, poput čuvene Trijumfalne kapije, Trga Bastilje – simbol francuske revolucije, Trga Konkorda sa egipatskim obeliskom u sredini, spomenik Holokaustu, spomenik Aleksandru Karadjordjeviću, Trg Vendome sa hotelom Ritz, u kom su živeli Koko Šanel i Hemingvej, slikajte se ispred Sorbone, Kraljevske palate, Gradske kuće, neobičnog centra Pompidu, na Trokaderu, ispred čuvene Opere, udjite u luksuzni hram šopinga La Fayette, iskoristite metro, pa dodjite u moderni kvart Defense, a ako vas zanima podzemlje, imate mogućnost posete katakombama…

Puno je toga na jednom mestu, a uvek malo vremena… Ali, za one koji prvi put borave u Parizu, svako će Vam preporučiti da dodatno obidjite i kraljevsku palatu Versaj i njene vrtove, nedaleko od Pariza, kao i zabavni park Diznilend. Na Vama je da ili poslušate savete ili da svoje vreme provedete diveći se francuskoj metropoli, šetajući njenim ulicama i uredjenim bulevarima….

Davno je bilo kada je Cezar osvojio Pariz… već decenijama unazad grad osvajaju milioni turista iz celog sveta! Ako niste do sada i Vi bili medju njima, pravo je vreme da ga osvojite, na svoj način… a sigurni smo da će Pariz osvojiti Vas!

 

 

 

Pariz je najveći i glavni grad Francuske
Šta videti u Parizu
Pariz Istorija i Kultura
Iz Pariza, s ljubavlju

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Nova Godina Milano Doček 2024

MILANO DOČEK 2024

189€

 

 

Nova Godina Toskana Doček 2024

TOSKANA DOČEK 2024

199€

 

 

Nova Godina Azurna Obala Doček 2024

AZURNA OBALA DOČEK 2024

219€