Venecija Karneval 2019


4 dana / 1 noćenje - autobusom

 


“Buongiorno, siora mascara” je čuvena izreka kojom se pozdravljaju maske, a rečenica je iz Mocartove opere kojom je i on sam lično dao pečat ovoj venecijanskoj tradiciji. Vratite se u srednjevekovnu Veneciju kada su se ljudi provodili na karnevalima i balovima pod maskama. Tada je sve bilo dozvoljeno, osim jednog - da se skine maska i otkrije identitet nosioca čime se mistika povećavala...Karneval u Veneciji je apsolutno najekstravagantiji karneval u svetu. Od tada je doživeo mnoge promene, uključujući 150-godišnju zabranu maskiranja. Na ulicama ćete videti mnoge umetnike koji Vam stoje na rasplaganju ukoliko se odlučite na oslikavanje. Maske i kostime koji oslikavaju duh ondašnjeg vremena možete poneti, kupiti ili iznajmiti i dozvoljeno Vam je da budete šta god poželite.....ŽIVOT JE POZORIŠTE-VREME JE DA SE MASKIRAMO!!!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.  Dan BEOGRAD - PUNTO SABBIONE - Sastanak grupe u 17:30h sa parkinga kod Sajma (Home Centar). Polazak grupe u 18h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Italiji uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

2. Dan PUNTO SABBIONE - VENECIJA - Dolazak u luku Punto Sabbione u jutarnjim časovima. Fakultativna vožnja brodom do Venecije - bivše Mletačke Republike koja sa svojih 118 ostrva, 400 mostova i čuvenim kanalom Grande dominira Jadranom.
 Pešačko razgledanje Venecije u pratnji stručnog vodiča…Piazza San Marco, Duždeva palata, Campanila, čuveni most Rialto, i saznajte kako je “most uzdaha” dobio ime…
Slobodno vreme za uživanje u čarima karnevala. U popodnevni satima povratak u luku Punto Sabbione. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan – VERONA –BEOGRAD - Doručak. Posle doručka fakultativni polazak za Veronu. Verona je rodno mesto Romea i Julije čija je tragična ljubav opisana u istoimenom Šekspirovom delu. Ovaj grad umetnosti u kome je sačuvano vise od 50 crkava romanskog, gotskog i renesansnog stila, prelepih mostova i raskošnih vrtova. Za turiste je posebno privlačan Rimski Teatar-Arena iz prvog veka. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaligeri. Obilazak sa stručnim vodičem Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signoria, Most Ponte Pietro, Julijina kuća...Slobodno vreme za uživanje u ovom romantičnom gradu. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama radi odmora i obavljanja pasoških formalnosti.

4. dan -  BEOGRAD - Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.CENA ARANŽMANA XX EUR


LAST MINUTE CENA XX EUR

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja –

NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
     

ARANŽMAN OBUHVATA:

•    Prevoz autobusom turističke klase (AC/DVD).
•    Usluge vodiča i pratioca grupe
•    Agencijske usluge
     

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

•    Obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
•    Individualne troškove putnika
•    Fakultativne izlete:
- Vožnja brodićem do Venecije - 15 eura odrasli, 10 eura za decu do 12 godina
       - Fakultativna poseta Veroni - 20 eura odrasli, 15eura deca do 12godina (minimum 30 prijavljenih putnika)

NAPOMENE:

•    Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
•    Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
•    Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•    Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•    Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
•    U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
•    Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA OTP 85/2013

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.