top image

...

...

...

...

...

...

...

...

....

 


 

VELIKA ŠPANSKA LETNJA AVANTURA KROZ ANDALUZIJU SA POSETOM:

VALENSIJI– MALAGI -TOREMOLINOSU - SEVILJI – KORDOBI – NERHA – GRANADI-TARRAGONI-BARSELONI

 

PROGRAM U PRIPREMI...12 dana / 5 noćenja autobus / brod

 

Ostvarite snove i doživite suncem okupano tlo Andaluzije na kom su nastali flamenko i korida, a rođeni ili  živeli, stvarali i u večnost otišli Seneka, Izabela i Fernando, Kolumbo, Servantes, Pikaso, Lorka...prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umetnosti tapasa i utopite u atmosferi zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i setnog, strasnog i ponosnog...Dozvolite Španiji da Vas nosi...

Program putovanja:

1. dan 23.09.2017. BEOGRAD  
Sastanak putnika putovanja u 18:30h, na parkingu preko puta OTC „Buvljak“ na Novom Beogradu. Polazak na putovanje u 19:00. Noćna i dnevna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i italijanske regije: Furlanija Julija, Veneto, Emilija Romanja, Lombardija, Pijemont i Ligurija. Sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora I obavljanja graničnih formlanosti.

2. dan 24.09.2017. DIANO MARINA Dolazak u Diano Marinu u podnevnim časovima, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje...  Diano Marina je mondensko letovalište na čuvenoj rivijeri cveća sa oko 5000 stanovnika.  NOĆENJE.

3. dan 25.09.2017. SANREMO-VALENSIJA - Doručak. Slobodno vreme do polaska za Sanremo. Razgledanje grada: Corso Mateotti na kome se nalazi Teatar Ariston u kome se od 1977. godine održava festival italijanske kancone, ruska pravoslavna crkva, stari grad La Pinja… Slobodno vreme u poznatom letovalištu do polaska ka Valensiji. Noćna vožnja kroz egzotične predele Azurne obale, Provanse, Pirineja...

4. dan. 26.09.2017. VALENSIJA Dolazak u Valensiju u prepodnevnim časovima.  Grad smešten na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatoj pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandzinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža, i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor , informativna šetnja sa vodičem: La plaza de la Virgin,El Cathedral. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Naša preporuka da ručate u nekom od brojnih tapas barova, ili u  šetnji živahnim ulicama Barrio del Carmen. NOĆENJE.

5. dan 27.09.2017. VALENSIJA MALAGA-TORREMOLINOS
Doručak. Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme do polaska ka Malagi. Noćna vožnja.

6.dan 28.09.2017. MALAGA -TORREMOLINOS Dolazak u Malagu u jutarnjim satima. Filmski nestvarno pred nama se otvara bajkovit planinski predeo Andaluzije. Sa upoznavanjem lepota Andaluzije počinjemo sa posetom njenoj primorskoj lepotici, MALAGI. Po dolasku, razgled: Aduana, rimske ruševine, Alkasaba, Pikasov muzej, katedrala „La Manquita“, trg Pza de la Constitucion, šoping avenija c/Marques de Larios, trg Pza Marina. Slobodno vreme . Nastavak ka čuvenom letovalištu na Costa del Sol/“obali sunca“ – TOREMOLINOSU, poznatom po 7km dugoj peščanoj plaži, a proslavljeno i promovisano veličinama poput Ave Gardner, Grejs Keli, Marlon Branda i dr. Panoramsko razgledanje grada, smeštaj u hotel. Odmor. Mogućnost fakultativne posete Marbelji, koja je stekla  reputaciju ekskluzivnog letovališta još 1950.godine. Marbelja se može pohvaliti svojim starim gradom, u čijem se srcu nalazi  Trg Narandži koji je okružen starim arapskim zidom, a tu je i bista kralja Huana Karlosa I. Slobodneo vreme. Povratak u Torremolinos. VEČERA.NOĆENJE.

7.dan 29.09.2017. TORREMOLINOS – SEVILJA DORUČAK. Slobodan dan, uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Sevilju.
SEVILJA je danas prestonica Andaluzije, čija arhitektura i dalje svedoči o tome da je nekada bila najbogatiji i najlepši grad Španije, a iza svakog ugla i dalje se oseti doba „zlatne groznice“. Po dolasku, razgled: Park Marije Luize sa ansamblom paviljona izgrađenih za Svetsku izložbu iz 1929. i impresivnim Španskim trgom, palata San Telmo, Zlatna kula, arena Maestranza, kraljevska palata Real Alcazar (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), katedrala ( Kolumbov grob ) i Hiralda... slobodno vreme u istorijskom srcu grada, uz mogućnost fakultativne vožnje brodom Gvadalkivirom, ispod mostova Sevilje, odakle se pruža pogled na četvrti Triana, ostrvo La Cartuja na kojem je održana 2. Svetska izložba u Sevilji 1992.god....Povratak u Toremolinos. VEČERA (lunch paket).NOĆENJE.

8.dan 30.09.2017. TORREMOLINOS– ANTEKERA i KORDOBA
DORUČAK. Slobodan dan uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Antekeru i Kordobu. Poseta ANTEKERI, gradiću tipične andalužanske arhitekture belih kuća. Pauza kod kapije Puerta de Sombra, nadomak trgova Pza de Toros i Pza de Castilla, nakon koje nastavljamo put ka najstarijoj mavarskoj prestonici Španije, u kojoj je „Al Andaluz“ i nastao. KORDOBA je mistično mesto koje će vas momentalno vratiti u prošlost isprepletenu kulturom i tradicijom tri verske zajednice, muslimanske, hrišćanske i jevrejske, koja je svoj najviši domet doživela u 10. veku, kada je Kordoba bila najznačajniji centar nauke, umetnosti i kulture u Evropi. Po dolasku, razgled: rimski most, kula Kalaora, ostaci mavarskih vodenica, Meskita (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), jevrejska četvrt sa sinagogom… Slobodno vreme. Povratak u Toremolinos. VEČERA.NOĆENJE.

9. dan 01.10.2017. TORREMOLINOS – GRANADA
DORUČAK.Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Nastavak putovanja za  Nerhu i Granadu. Vožnja duž obale Costa Tropical, i dolazak u NERHU, poznato letovalište podignuto na hridima iznad peščanih uvala. Kafe i foto pauza na tzv. Balkonu Evrope, sa kojeg se pruža nestvarna panorama. Nastavak vožnje duž tropske obale i veličanstvenih vrhova najviše planine kontinentalne Španije, Sijera Nevade. Dolazak u grad, u kojem je mavarska Španija doživela najblistavijii sjaj, a čijim je osvajanjem nastala Španija kakvu danas poznajemo. Uverite se zašto je nastala kovanica: „Ko nije video Granadu, nije video ništa“... Po dolasku u GRANADU, razgled: Alhambra, trg Pza del Humilladero, Puerta Real, trgovi Pza del Carmen, Pza Isabel Catolica, kraljevska kapela ( u kojoj su sahranjeni Izabela i Fernando ), Pza Nueva i Pza Santa Ana...slobodno vreme do polaska, uz preporuku da prošetate Albaicin-om, posetite najslavniji spomenik u Granadi – Alhambru i/ili kraljevsku kapelu, a veče fakultativno ispunite izvornim ciganskim flamenkom u pećinama Sacromonte-a, koji je opevao i najpoznatiji „Granadino“ – F. G. Lorka.Večernji polazak ( oko 22:00h ). Noćna vožnja.

10.dan 02.10.2017. TARRAGONA-BARCELONA
Dolazak U Tarragonu u jutarnjim časovima. Tarragona je lučki grad u kome se rimska istorija sudara sa plažama i noćnim životom u ovom drevnom gradu su rođeni rimski carevi aamfiteatar svedoči o tom period. Razgledanje sa vodičem i pauza sa kaficu do nastavka putovanja ka Barseloni.Po dolasku u Barselonu panormasko razgledanje grada: crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija-kuće Batljo I Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u još jednom biseru španske turističke ponude,do ukrcavanja na brod. U večernjim časovima ukrcavanje na brod, nastavak putovanja ka Civitavecchia (Italija).

11. dan 03.10.2017. CIVITAVECCHIA Dolazak u luku. Civitavecchia je italijanska luka koja je vekovima bila utočište brodovima. Rimljani su je nazvali Centumcellae…slobodno vreme do polaska za Srbiju.

12. dan. 04.10.2017. BEOGRAD Dolazak u Beograd  u prepodnevnim  časovima.

 

 

PROGRAM U PRIPREMI...

 

Način plaćanja:
Placanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- 40% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10 i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 01.10.2017.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,ac) prema program putovanja,
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u 1/2  i 1/3 sobama u Sanremu ili okolini-Dian Marina sa doručkom u hotelu Marina 3* i Morchio 3*,
- 1 noćenje sa doručkom u Valensiji u hotelu Expo Valencia 3* u  1/2 I 1/3 sobama, 3 noćenja u 1/2 I 1/3 sobama u Torremolinosu  u hotelu Royal Costa 3* na bazi polupansiona
- Kartu za brod na relaciji Barselona- Civitavecchia (“avio” sedišta)
- Usluge predstavnika agencije/licenciranog vodiča,
- Obilaske prema programu  putovanja ( Sanremo, Valensija, Malaga, Nerha, Granada,Tarragona, Barselona ), uz napomenu da obilasci ne obuhvataju ulaznice ni za jedan lokalitet; putnici, npr. Zainteresovani za obilazak Alhambre, koja predstavlja najposećeniji lokalitet u Španiji, moraju blagovremeno preko interneta obezbedit i ulaznicu, i to u terminu između 15h i 20h, kako ne bi propustili deo razgleda i mogućnost odlaska na flamenko.
- Troškove realizacije programa.

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Boravišne takse u Sanremu, Ljoret de Maru I Montecatiniju i to u iznosu: - Sanremo 0.5e -; kao i eventualnu boravišnu taksu u Toremolinos; u momentu  objavljivanja  ovog programa regija Andaluzija je nije uvela; ukoliko se do realizacije programa uvede turistička taksa u Andaluziji tj. Torremolinosu putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela,
-I ndividualne troškove putnika,
- Doplatu za 1/1 sobu ( isključivo na upit )

Fakultativni izleti( minimum 30 osoba)
1.    MARBELJA 12eur/deca 6eur ( prevoz,razgled bez ulaznica za lokalitete )
2.    SEVILJA – 40 eur odrasli, 30 eur deca do 12 god. ( razgled bez ulaznica za lokalitete )
3.    KRSTARENJE GVADALKIVIROM, SEVILJA – 15 eur odrasli, 10 eur deca do 12 god.
4.    ULAZAK U KRALJEVSKU PALATU REAL ALCAZAR- cena na upit, u zavisnosti od broja prijavljenih
5.    ANTEKERA I KORDOBA ( razgled bez ulaznica za lokalitete ) – 40eur odrasli, 30 eur deca do 12 god.
6.    MOGUĆNOST FAKULATIVNE POSETE KATEDRALI LA MESKITA- cena na upit, ulaznica i rezervacija
7.    MOGUĆNOST FAKULTATIVNE POSETE KATEDRALI U SEVILJI- cena na upit
8.    FLAMENKO „ZAMBRA GITANA“, GRANADA ( sa uzbudljivom vožnjom duž uskih i strmih uličica Albaisina I Svetog brda Sakromontea koje je prepuno pećina i u jednoj od njih se održava izvorni flamenko i šetnjom do vidikovca Sv. Nikole ) – 35 eur (uključen prevoz-kombijem, jedno piće,spektakl)
Ukoliko uplatite paket svih  izleta ostvarujete popust  od 10% ( ne odnosi se na ulaznice na lokalitetima)

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.
Neki od hotela sa kojima sarađujemo:
San Bartolomeo/Diano Marina
Hotel Marina 3* http://www.hotel-la-marina.it/ nalazi se   u turističkom mestu San Bartolomeu al Mare u blizini plaže na zapadnoj Liguriskoj obali. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju tv, kupatilo sa tušem,fen. Doručak je kontinentalni- švedski sto.
Hotel Morchio 3* https://www.hotelmorchio.it/ lociran je u San Bartolomeu al Mare na 50m od prelepe plaže. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju tv, kupatilo sa tušem,fen. Doručak je kontinentalni- švedski sto.
Torremolinos
Royal Costa 3* http://www.hotelroyalcosta.es/en/ nalazi se u mirnom delu Torremolinosa. Sadrži lonuge bar, bazen za decu i odrasle, restoran, baštu, lift, prostoriju za prtljag,sef, servis za rentirenje bicikli. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, fenom. Doručak I večera su na bazi švedskog stola.
Valensia
Expo Hotel Valencia 3* http://expohotelvalencia.expohotels.com/en/nalazi se u blizini starog grada Valensije, u blizini je metro stanica kojom se za 5min stiže do centra. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom,sat tv-om, telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
    
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
FELIX TRAVEL  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 11/2015.
Cenovnik br. 5 od 04.09.2017.

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.