Putovanje Italija Sicilija Prvi Maj 2025

PUTOVANJE ITALIJA SICILIJA 2025

 

Putovanje Italija Sicilija 1. Maj 2025  - "ostrvo sa 3 ćoška" – nekadašnja TRINAKRIA

Proverite da li su Italijani u pravu kada kažu “kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet”. Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju. Kada tome dodate jedinstveni ukus vina i slasna tradicionalna jela, poželećete da se Vaš boravak ovde, na „ostrvu sunčevog sjaja“, nikada ne završi.

Johan Gete je pisao o njoj, i rekao: Italija bez Sicilije je kao čovek bez duše.

SICILIJA 1. MAJ 2025

SA POSETOM SIRAKUZI, ETNI, TAORMINI i ALBEROBELLU

Paket aranžman 9 dana: Autobuski prevoz + 5 noćenja sa doručkom + 1 noć na brodu

 

HOTEL  3* / 4*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 9/6

ND

SPECIJALNA CENA 

/

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

Putovanje Italija Sicilija Prvi Maj 2025

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prem aprogramu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema)
- Smeštaj u hotelu President 4* u Chianciano Termama ( 1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom u hotelu Kennedy 3*u 1/2 i 1/3 sobama),
- Smeštaj u hotelu Modugno 4*u Bariju (okolina) (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- 1 noćenje na feribotu Bari - Drač u kabinama 1/2 i 1/3
- Obilaske prema programu putovanja - Montepulciano, Drač
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete i ulaznice minimum 30 pax
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Chianciano Termeiokolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) - - za boravak u hotelima sa 4 *- 2€ po noćenju / po osobi
- gradska komunalna taksa za Siciliju – U Sant’Alessio: u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- gradska komunalna taksa za Modugno-Bari :u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 185 eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Poludnevni izlet – Arezzo - Cena za odrasle 25€/deca 15€
- Poludnevni izlet - Sicilijanska sela - Cena za odrasle 30€/deca 15€
- Poludnevni izlet - vulkan Etna - Cena za odrasle 30€/deca 15€
- Celodnevni izlet - Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€
- Poludnevni izlet - Taormina - Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Poludnevni izlet - Alberobelo - Cena za odrasle 30€/za decu 15€

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA: 155€

 

1. DAN - BEOGRAD
Polazak sa parkinga Sava Centra u 16:00h. Skup putnika u 15:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. DAN - MONTEPULCIANO - CHIANCIANO TERME
Dolazak u Montepulciano - gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme. Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, načijoj se spoljašnosti može videte grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2025)
3. DAN - CHIANCIANO TERME – AREZZO – CHIANCIANO TERME
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo - rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznati po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja. (Putovanje Italija Sicilija 2025)
4. DAN – SICILIJA - SANT’ALESSIO SICULO - TAORMINA
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaju hotel. Slobodno vreme za odmor, individualne aktivnosti. Predveče mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strain ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Šetnja sa vodičem i slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.
5. DAN - SICILIJA - SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra, Hironov oltar… Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije, fontana Aretuza… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2025)
6. DAN - SICILIJA - ETNA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan Etnu. Simboli zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
7. DAN – SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - BARI
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forcad’AgroiSavoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U popodnevnim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije,vožnja trajektom, nastavak putovanja ka Bariju. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2025)
8. DAN - ALBEROBELLO - BARI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću - Alberobellokoji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti MerđedeiTruli . Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koji se zovu ”pinakolo”. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba (noćenje u kabinama).
9. DAN – DRAČ - BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Panoramsko razgledanje: Rimski amfiteatar, Vizantijski market… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji preko Makedonije. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.

Putovanje Sicilija Prvi Maj 2025

 

Način plaćanja:

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 40%  prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.7.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

 

Chianciano Terme

Hotel President 4* hotelpresidentchiancianoterme.it/
Smešten u Kijanćano Termama,nudi besplatan bežičnii internet. Hotel Prezident ima bazen na krovu I bar sa panoramskim pogledom. Sobe imaju balkon I sopstveno kupatilo. Sobe su opremljene sa klima uređajem,TV-om I frižiderom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Sicilija

Hotel Kennedy 3* hkennedy.it
se nalazi na obali mora, na 15 km severno od Taormine. U ponudi je privatna plaža sa besplatnim ležaljkama i suncobranima. Hotel ima pogled na zaliv Sant'Alesio i na zamak Saracena iz 12. veka koji se nalazi na velikom rtu. Sobe su 1/2, 1/3 opremljene TV-om, telefonom, kupatilom, sadrže fen za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Bari ili okolina

Hotel Modugno 4* hotelhr.it/
Hotel sa 4*. Nalazi se na strateskoj poziciji,8km od aerodrome Bari Palese,5 km od Fiera del Levante,centra grada,luke i stadiona san Nicolo. Hotel HR ima teniske terene,restoran koji sluzi domaca i interncionalna jela. Sve sobe su klimatizovane i opremljene mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Besolatan bezicni internet je dostupan u javnim prostorima i nekim sobama hotela. Dorucak je kontinentalni.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino -partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

  

Putovanje Italija Sicilija - SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge 3 milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih, starih ribarskih sela i bogate kulturne baštine. Kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Građevine podignute za vreme arapske vladavine kasnije su Normani prepravljali, pa je na taj način stvoren jedinstven arapsko-vizantijsko-normanski stil karakterističan za sve gradove na ovom ostrvu.

Najveći i glavni grad je PALERMO, pa Katanija, Mesina, a od turističkih naselja Đardini se najviše ističe sa obližnjom Taorminom. U selima Sicilije vlada atmosfera kao pre 100 godina. Ako ste ljubitelj filma „Kum“ obavezan je odlazak u tipična sicilijanska sela, u kojima su snimane scene iz ovog kultnog filma, i danas sa autentičnom scenografijom: Savoca i Forca d’ Agro.

Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Naš predlog je da osvojite Etnu, doživećete nezaboravno iskustvo!

Uglavnom peščane, duge po nekoliko kilometara, plaže na Siciliji poznate su kao najbolje u Italiji. Plavo-zelena prijatna i čista voda, sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu, dugu oko 1000 km. Neke od najlepših plaža su Mazzaro, pored grada Taormina, često meta bogatih i slavnih Giardini-Naxos, tipično turističko mesto, na istočnoj obali ostrva, koja važi za najpogodniju tokom letnjeg perioda.

TAORMINA - najatraktivnije mesto na ostrvu, smešteno na 250 m nv

Jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji, mondensko odmaralište svetskog džet-seta podno Etne. Nalazi se na brdu Tauro, iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana.

U 18.v. kao mesto odmora Taorminu je otkrio Gete, kasnije dolaze Tomas Man i Rihard Štraus.

Kroz vekove, ovo mesto je fasciniralo poete i pisce, koji su ovde nalazili svoj mir i odmor, čemu je svakako doprinosila klima, tzv. večito proleće. Ovde je grčko-rimski teatar (3.vpne), drugi po veličini na Siciliji, neverovatno delo koje stoji na planini, u kom se leti održavaju koncerti i razne manifestacije. I Gete je govorio da je ovo "najlepši otvoreni teatar na svetu". U čuveni "Wunderbar" na glavnom trgu dolazila je često Elizabeta Tejlor, Ričard Barton, Greta Garbo i Keri Grant. Zašto ne bi i Vi ovde uživali?

Priuštite sebi novo iskustvo, novo putovanje, nov doživljaj Mediterana, uz brojne mitove i legende koji i dan danas „žive“ i čekaju nove turiste da budu ispričane…

 

SIRAKUZA

 

 

TAORMINA

 

 

VULKAN ETNA

 

 

 


Šta videti na Siciliji
Sicilija Istorija i Kultura
Sinonimi Italije
Reč koja najbolje opisuje letnji odmor iz snova? Sicilija

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€