Leto Putovanje Milano 2024

 

Putovanje Milano 2024

  

Putovanje Milano Grad čije je drugo ime stil. Milano je prva asocijacija na italijansku modu, šoping i ukuse paste koji su zaštitni znak ovog prefinjenog mesta. Milanska testenina jedna je od najpoznatijih ukusa italijanske kuhinje. Čini savršen spoj domaćeg povrća, gajenog na primorju sunčanih obala Mediterana i začina koje samo Italijani znaju da vaše nepce ne ostave ravnodušnim. Ukusi po kojima je ovaj stilizovani grad poznat su i čuveni kolač Panettone kao i rižoto ala Milaneze (Risotto alla Milanese). Pored mode i ukusa Italije, Milano je grad pun neispričanih istorijskih zanimljivosti. Vodimo vas do čuvene gotičke Milanske katedrale – Duomo di Milano koja se nalazi na istoimenom trgu. Šopingujte u galeriji Vittorio Emanuele i ne propustite posetu crkvi Santa Maria delle Grazie u kojoj se nalazi čuveno delo „Tajna večera“ umetnika Leonarda da Vinčija.

PUTOVANJE MILANO sa obilascima: Đenove, jezera Komo i Lugano (Švajcarska) 

 

Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

HOTEL  4*
ohrid autobusom

15.08. - 19.08.2024.

Usluga

Br. dana/noći 5/2

ND

Redovna cena

189 €

SPECIJALNA PONUDA

139 €

 -plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program putovanja
- Smeštaj u Milanu (ili okolini) u nekom od navedenih hotela ili sličnom, kategorije 3* ili 4* u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
- Usluge licenciranog pratioca grupe
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Međunarodno putno zdrastveno osiguranje
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 2* i 3 * - 4€ po noćenju / po osobi i za hotele 4* 5€ po noćenju / po osobi
- Doplata za 1/1 sobu - 60 €

- Fakultativne izlete:
- Đenova i outlet Seravalle - 45 €
- Jezero Komo i Lugano - 35 €
- Vožnja brodom po jezeru Komo - na licu mesta na upit

Putovanje Milano 2024

 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD
Sastanak putnika u 17:00h na parkingu Sava centra (savska strana), polazak u 17:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, milanska skala.... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (oko 9h). Smeštaj u hotel. Noćenje. ( Putovanje Milano )

3. dan MILANO - ĐENOVA - OUTLET SERRAVALLE - MILANO
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove, glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i svraćanje do jednog od najboljeg outleta Serravalle. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. Putovanje Milano )

4. dan MILANO - JEZERO KOMO - ŠVAJCARSKA - JEZERO LUGANO
Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do Švajcarskog jezera Lugano i Italijanskog jezera Komo. Grad Lugano je jedno od mondenskih mesta Švajcarske smešten na obali istoimenog jezera. Izuzetno lep grad sa glavnim trgom Reforma, Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, i prelepim crkvama, medju kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama i parkovima. Po dolasku u Lugano opciona šetnja sa vodičem. Slobodno vreme. Nastavak puta do jezera Komo, treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom severu zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i razgledanje, mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru sa obilaskom raskošnih vila na obali jezera. U popodnevnim časovima povratak u Milano i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji sa usputnim zadržavanjem radi pauza i obavljanja graničnih formalnosti. Putovanje Milano )

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL - a

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

HOTEL DUCA DI MANTOVA 4* www.ducadimantova.com

Hotel Duca Di Mantova nudi moderno uređene sobe sa LCD TV-om i besplatnim bežičnim internetom. Objekat se nalazi u mestu Sesto San Đovani.
Sobe su klimatizovane i imaju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i sef za laptop.NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.


VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika
PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 01.10.2023. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 1 od 24.05.2024.

EG-42/2024

 

 

 

Dobro došli u glavni grad mode, elegantnog fudbala, klasične muzike, jakih banaka i skupih automobila, dobro došli u rodno mesto „Alfa Romea“!

Milano je posle Rima najveći grad Italije, glavni grad provincije Milano i pokrajine Lombardije, privredni, finansijski, modni i medijski centar. Grad sa burnom i bogatom istorijom, kulturom, arhitekturom i umetnošću.

Milano je industrijska metropola Italije i važi za jedan od privredno najznačajnijih gradova Evrope. Od oko 200 najvećih preduzeća Italije, skoro polovini je sedište u Milanu! Ovde je većina izdavačkih kuća, reklamnih kompanija, instituta za istraživanje tržišta i trgovačka udruženja zemlje.

Banke Milana su od ključne važnosti za finansije čitave zemlje. Potezi finansijskih institucija Milana imaju uticaj na ekonomiju čitave Italije, pa ne čudi što je baš ovde najveća berza u Italiji.

Isto tako, grad je ponosan što je dom vodećeg evropskog izložbenog centra i jedan od vodećih svetskih sajamskih kompleksa!

Istoriju je obeležila vladavina dinastija Viskonti i Sforca. Tako ćete u šetnji istorijskim delom Milana vrlo lako uočiti kompleks dvorca Sforca, koji je počeo da se gradi u 14.veku, a kasnije su u uredjenju učestvovali Bramante i Leonardo. Danas se u njemu nalazi nekoliko zanimljivih i vrednih muzeja i galerija, medju njima i Arheološki muzej, i ogroman park u engleskom stilu iza Dvorca.

Medjutim, ono što je glavna atrakcija ovog grada i simbol moći je svakako Milanska Katedrala ili kratko Duomo. Italijani ovu gradjevinu zovu „pahuljica“, zbog kitnjastog, gotskog izgleda i brojnih skulptura (3400). Ponosno krasi glavni i najveći trg Milana. Gradila se skoro 6 vekova, i izrasla je u četvrtu crkvu po veličini na svetu! U Duomo može stati čak 40.000 ljudi! Kupolu sa šiljatim krajem je finansirao Napoleon, pa je i on isklesan u jednoj od 3400 figura na fasadi. Ima lift, a do vrha vodi oko 900 stepenika. Krov je otvoren za posete turista, što omogućava da se izbliza vide mnoge izvanredne skulpture koje su tu smeštene. Ovde se čuva ekser iz Hristovog raspeća. Na trgu gde je Duomo je i Kraljevska palata, danas muzej.

Odmah do Duoma je jedan od ulaza u čuvenu Galeriju Vitorija Emanuela II, sa glavnom kupolom visine 47m, koja predstavlja fantastičnu šoping zonu sa restoranima. Po izlasku iz nje, naći ćete se na trgu na kom je spomenik Leonardu, koji gleda u jednu od najčuvenijih i najprestižnijih operskih kuća sveta- Skala! Dugo godina je bila radno mesto Toskaninija. Ako Vas malo više zanima opera i ta vrsta umetnosti, onda obidjite i Muzej Scala.

Nedaleko odavde je distrikt Brera, jedan od najstarijih u Milanu, u kom možete da pronadjete tipične italijanske tratorije, barove, zanimljive lokale, puno antikviteta… Ovde se ušuškala i Likovna galerija di Brera. U njoj su najvažnije umetničke kolekcije Italije, preko 500 dela neprocenjive vrednosti! Za ljubitelje umetnosti, pogotovo Leonarda, u Milanu ćete pronaći njegovu čuvenu „Poslednju večeru“. Ovo remek delo je naslikao za tadašnjeg vladara Ludovika il Mora u trpezariji crkve Santa Maria delle Grazie. Ovo delo je jedno je od najznačajnijih dela svetskog slikarstva. Još jedno značajno mesto za remek-dela je Pinakoteka Ambrosiana. Ovde ćete videti dela Ticijana, Leonarda, Botičelija, Rafaela…

Posle kulturnog sadržaja, u Milanu ne možete izbeći šoping i modu! Prošetajte ulicom Dantea, ili dugom ulicom Corso Vittore Emanuele II, a za one sa dubljim džepom neodoljiva je Via Monte Napoleone, najluksuznija ulica u gradu.

Za gastro užitke tu je poznat kvart Navigli, sa kanalima, a uz njih brojni restorani, klubovi, barovi… Specijalitet u Milanu je svratiti u pekaru Luini, blizu spomenika Leonardu, i probati pancerotu.

Ljubitelji sporta ne propuštaju posetu čuvenom hramu fudbala, stadion Đuzepe Meaca (San Siro), poklon Piera Pirelija, predsednika fudbalskog kluba AC Milan, njegovom gradu i klubu.

Blizina Alpa, najvećih i najlepših italijanskih jezera i reke Po, daju mu još više na atraktivnosti. Jezero Komo je jedno od tri najveća jezera u Italiji, a o lepotama ne vredi pisati, treba ih doživeti!

Nekoliko dana provedenih u Milanu svakako nije dovoljno da se sve vidi i doživi, ali je sasvim dovoljno da zaključite da vredi ponovo doći...

 

 


Milano grad mode, umetnosti I fudbala
Milano Istorija i Kultura
Milano grad mode i dizajna

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€