Letovanje Italija 2024 Cene


Letovanje Italija 2024

Hotelski smeštaj

Autobuski prevoz / Avionski prevoz

 

Sa sloganom „Il bel paese“. što bi značilo – lepa zemlja, opisana je država u središtu Mediterana, u obliku čizme, država na čijoj teritoriji se razvijala nekada najmoćnija sila koja je čovečanstvu u amanet ostavila brojne izume, značajne nauke, trasirala hiljade kilometara puteva, napravila brojne mostove, fontane, ostavila neprocenjivo kulturno-istorijsko blago u vidu slika, skulptura, drugih umetnina, sakralnih objekata, arheoloških nalazišta…

Na njenoj teritoriji se rodila renesansa, koja je obogatila mnoge evropske dvorove svojim finesama, lepim ukrasima, kao i mnoge gradove svojim crkvama, palatama i vilama, kojima se i danas divimo.

Italija je dala brojna poznata i čuvena imena u svetu, posebno na polju umetnosti: Mikelanđelo, Leonardo, Đoto, Bruneleski, Rafaelo, Ticijan, Tintoreto, Sansovino, Tiepolo, Botičeli... na polju književnosti: Dante, Petrarka, Bokačo... a tu su i kompozitori Vivaldi, Paganini, Pučini, Rosini, Verdi...

Nije čudo što je u ovoj državi najviše UNESCO zaštićenih objekata! Od skoro, UNESCO je tradicionalnoj veštini pravljenja napuljske pice dodelio status nematerijalne kulturne baštine.

Jedna je od najvećih turističkih sila na svetu, sa milionima turista iz čitavog sveta koji pohode ka italijanskim gradovima, turističkim centrima, alpskim zimovalištima, kao i letnjim destinacijama, a treba dodati da Italiji pripadaju i velika ostrva u Mediteranu, Sicilija i Sardinija. U stvari, čitavo Apeninsko poluostrvo je u znaku turizma: prirodni uslovi su povoljni, tu je mediteranska i alpska zemlja, sa brojnim jezerima, rekama, plažama, ostrvima i ostrvcima, ima oko 500 zaštićenih područja! Isto tako, i antropogeni uslovi su obilati i raznovrsni, s obzirom na dugu istoriju i preplitanje raznih uticaja na njenom tlu.

Kroz sve ove lepote u Italiji, gde god da ste i kad god da ste, upečatljivo se provlači njihova kuhinja, jedna od najpopularnijih na svetu! Ne propustite priliku da probate njihov čuveni sladoled, njihovu picu (u Napulju gde je i „rodjena“), njihove sireve na koje su jako ponosni, a svaka regija ima neki svoj (parmezan, pekorino, mocarela…), a uz njih naravno neko lepo vino, a ima ih mnogo vrsta (Kjanti ili Vernaća, kao najprodavanija u svetu), na Siciliji su obavezni kanoli, orada, aranćini, granita, kasata, na Sardiniji ne treba propustiti morske specijalitete ili kobasicu od divlje svinje, u Toskani su specifični odrezak od govedine, „lampredotto“ (škembići), panakota kao slatkiš...izbor je zaista šarolik i raznolik, pa ko šta voli - nek izvoli!

Kao rezime, ostaje da zaključimo da toliko zanimljivih i uzbudljivih stvari retko da ima u bilo kojoj drugoj zemlji. Kako su nekada «svi putevi vodili u Rim» u srce Italije, i istorijski, verski, kulturni i umetnički, tako danas ka Italiji najviše gravitiraju turistički putevi, ka njihovim prelepim i dugim obalama, poput Rivijere cveća, ili ka najvećim ostrvima, kao što su Siciliji i Sardinija, ali i prema centralnoj regiji Toskani, u kojoj je najčuvenija banja Montekatini.

Na Vama je da izaberete kojim putem želite da krenete, na koje putovanje želite da se uputite, naša ponuda je tu, i mi smo tu da Vam pomognemo!

 

 

sa fakultativnom posetom Viareggu, Lucci, Marina di Bibboni, Bolgheriju, Livornu, Cinque terre i Firenci
Autobusom   AUTOBUSOM / 8 DANA
sa fakultativnim obilascima: Menton Ez Nica Antib Kan San Pol de Vans Sen trope i Knezevina Monako
Autobusom   AUTOBUSOM / 9 DANA
Sicilija sa posetom Rimu Napulju i Ostvru Kapri, autobusom 13 dana 8 noćenja sa doručkom
Autobusom   AUTOBUSOM / 13 DANA
PROGRAM U PRIPREMI
Avionom   AUTOBUSOM / 7 DANA

 


Italija Istorija i Kultura
Sicilija Istorija i Kultura
Sinonimi Italije

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€