Letovanje Italija Sicilija 2024

 

Letovanje Italija Sicilija 2024

LETOVANJE SICILIJA SA POSETOM RIMU - NAPULJU 

 

RIM glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novčić u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno sa susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.

SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant' Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.Sa čistim i svežim morem, Sant'Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

NAPULJ “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

 

Letovanje Italija Sicilija 2024 Leto

 

LETOVANJE SICILIJA 

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi paket aranžmana
JULI AVGUST 2024

Paket aranžman 13 dana: Autobuski prevoz + 6 noćenja sa doručkom na Siciliji ( Giardini Naxos / Mascali ) + 1 noćenje sa doručkom u Rimu + 1 noćenje sa doručkom u Napulju

HOTEL LA RIVA 3*  
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

569€ /

PROMO CENA

499€ / / /

 

HOTEL LA PIRAMIDA 3* 
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

599€ 619€ / 639€ 

PROMO CENA

539€ 559€ / 579€

 

HOTEL KING HOUSE 4*
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

 / 619€  659€  639€

PROMO CENA

/ 559€ 599€ 579€

 

 

POPUSTI ZA DECU SA RODITELJIMA:

- deca do 2.99 god. plaćaju samo prevoz 60eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)
- deca od 2.99-12.99 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 25% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima TV, DVD, audio oprema,)
- Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu 3* ili 4* 1/2 i 1/3 sobama u izabranom hotelu)
- Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete i ulaznice.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –za boravak u hotelima sa 3 *- 6€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 *–7,5€ po noćenju / po osobi po noćenju;
- gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3€ po noćenju / po osobi, 4€ za boravak u hotelima sa 4* (cena je podložna promeni)
- gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessio za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 1,5€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2€ po noćenju / po osobi.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu
Hotel La Riva 3* 150eur
Hotel La Piramide 3* 170eur
Hotel Kings House 4* 240eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- “Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 20€, za decu 10€ (u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
- Antički Rim - razgledanje sa lokalnim vodičem bez ulaska u Koloseum i forume Cena za odrasle 25€/za decu 10€ (u cenu je uračunat lokalni vodič i slušalice)
- Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet - Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča, ulaznice u katedralu)
- Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča)
- Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€/ za decu do 11. godina45€ (cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom) - cena je podložna promeni
- Poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 45€/za decu 25€ (cena uključuje prevoz, ulaznicu, lokalnog vodiča) - cena je podložna promeni

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 180€ SA POPUSTOM: 160€
(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

Letovanje Sicilija 2024

Leto Sicilija Giardini Naxos / St. Alessio

1. dan - BEOGRAD
(Letovanje Sicilija 2024) - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra. Sastanak u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan - RIM
Dolazak u prestonicu Italije - večni Rim star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia... Osetite grad ljubavi na poseban način. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


3. dan - RIM - ANTIČKI RIM
(Letovanje Sicilija 2024) - Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Colosseumu i forumima. Sinonim za Colosseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe, ali Colosseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. sa njegovim sinovima je svakako mnogo više od toga… Činjenica da je bio jedno od sedam svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan - SICILIJA 
(Letovanje Sicilija 2024) - U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni, i ukrcavanje na trajekt. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, odmor, individualne aktivnost...Noćenje.

 

5. dan - SICILIJA - SIRAKUZA
(Letovanje Sicilija 2024) - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Za vreme vožnje čućete od našeg vodiča lepe priče vezane za ovaj grad.  Dolazak u Sirakuzu, barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem:  Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

 

 

6. dan - SICILIJA
Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti... Noćenje.

7. dan - SICILIJA - PALERMO - MONREALE 
(Letovanje Sicilija 2024) Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije - PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnim časovima poseta katedrali posvećenoj sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

8. dan - SICILIJA - ETNA - KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre100 god. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - SICILIJA - TAORMINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.  U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta “princezi Sicilije”. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima predivan pogled na Jonsko more kao i na vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

10. dan - SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta autentičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu gde ćete od našeg vodiča čuti zanimljivu priču zašto je režiser Kopola odlučio da baš u ovim mestima snima svoj čuveni film. Obilazak crkve S. Lućije i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene u filmu Kum. Nastavak putovanja ka Messini, gradu koji zovu vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11. dan - NAPULJ
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima, grad koji svi vole, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Panoramsko razgledanje grada: Piazza Garibaldi, Piazza Municipio, Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak u Napulj. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


12. dan - NAPULJ - KAPRI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Proverite zašto je sa nama poseban užitak provesti vreme na ovom divnom ostrvu. Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke, ukrcavanje na trajekt, i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište, prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.


13. dan - BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10 i 20-og u mesecu zaključno sa 20.11.2024.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.Rim

Hotel Excel Montemario Roma 4* 
Nalazi se u Rimu u naselju Montemario, na samo 4,5 kilometara od Vatikana. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe, sa TWC, tv-om, sefom, fenom. Doručak je kontinentalni.

Hotel Parco Tirreno 4* 
Nalazi se u srcu grada u blizini trga Sv.Petra. Stanica metroa linije A je na samo 700m od hotela. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, restoran. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.


Letovanje Italija Sicilija 2024

Letovanje Italija Sicilija 2024 LetoHotel la Riva 3* 53479.wixsite.com/hotellariva
Nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.


 

Hotel King House 4* http://www.kingshousehotel.it/
Nalazi se na 200m od privatne plaže Fondačelo di Maskali. Raspolaže bazenom koji ima pogled na Etnu. Sobe gledaju na dvoriste hotela, bazen i baštu, imaju TV i mini bar. Wi-Fi je besplatan u zajedničkim prostorijama hotela. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.


Hotel la Piramida 3*
Na 200m od hotela nalazi se plaža, obala Rokalumera. Plaža raspolaže bič barom, ležaljkama i suncobranima. Wi Fi je besplatan. Kuhinja je sicilijanska. Cena suncobrana i ležaljki za goste hotela je 10 eur. 


 

Napulj

Hotel Quadrifoglio 4* Castello di Cisterna
Smešten na 17 km od crkve Santi Filipo e Đakomo, nudi smeštaj sa zajedničkim salonom, besplatnim privatnim parkingom, terasom i restoranom. Ovaj hotel sa 4 zvezdice ima bar. Tu su 24-časovna recepcija, usluga aerodromskog prevoza i besplatan ViFi dostupan u svim prostorijama.
Hotel je udaljen 18 km od glavne železničke stanice u Napulju i 19 km od katakombi San Gaudiozo. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

 

Letovanje Italija Sicilija 2024 Leto
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•    U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
•    Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•    U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
•    Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•    Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
•    Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj.ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 03.04.2024. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 100.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A od 05.10.2021.

 

Cenovnik br. 5 od 13.04.2024.


LE – 8/2024.

 
SICILIJA - "ostrvo sa 3 ćoška" – nekadašnja TRINAKRIA

Proverite da li su Italijani u pravu kada kažu “kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet”. Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju. Kada tome dodate jedinstveni ukus vina i slasna tradicionalna jela, poželećete da se Vaš boravak ovde, na „ostrvu sunčevog sjaja“, nikada ne završi.

Johan Gete je pisao o njoj, i rekao: Italija bez Sicilije je kao čovek bez duše.

Ali Italija nije Sicilije, i Sicilija nije Italija.

SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge 3 milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih, starih ribarskih sela i bogate kulturne baštine. Kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Građevine podignute za vreme arapske vladavine kasnije su Normani prepravljali, pa je na taj način stvoren jedinstven arapsko-vizantijsko-normanski stil karakterističan za sve gradove na ovom ostrvu.

Najveći i glavni grad je PALERMO, pa Katanija, Mesina, a od turističkih naselja Đardini se najviše ističe sa obližnjom Taorminom. U selima Sicilije vlada atmosfera kao pre 100 godina. Ako ste ljubitelj filma „Kum“ obavezan je odlazak u tipična sicilijanska sela, u kojima su snimane scene iz ovog kultnog filma, i danas sa autentičnom scenografijom: Savoca i Forca d’ Agro.

Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Naš predlog je da osvojite Etnu, doživećete nezaboravno iskustvo!

Uglavnom peščane, duge po nekoliko kilometara, plaže na Siciliji poznate su kao najbolje u Italiji. Plavo-zelena prijatna i čista voda, sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu, dugu oko 1000 km. Neke od najlepših plaža su Mazzaro, pored grada Taormina, često meta bogatih i slavnih Giardini-Naxos, tipično turističko mesto, na istočnoj obali ostrva, koja važi za najpogodniju tokom letnjeg perioda.

ĐARDINI NAKSOS - centar Riviere dei Ciclopi

Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru, u podnožju Taormine, a na oko 40 km severno od Katanije. Smatra se za prvu grčku koloniju na Siciliji, a ime potiče od kikladskog ostrva Naxos, gde je prema legendi Dionis sreo i oženio Aridne, nakon što ju je Persej napustio.

Udaljeno je od Taormine oko 7 km. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kom se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana. Ima Arheološki park.

TAORMINA - najatraktivnije mesto na ostrvu, smešteno na 250 m nv

Jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji, mondensko odmaralište svetskog džet-seta podno Etne. Nalazi se na brdu Tauro, iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana.

U 18.v. kao mesto odmora Taorminu je otkrio Gete, kasnije dolaze Tomas Man i Rihard Štraus.

Kroz vekove, ovo mesto je fasciniralo poete i pisce, koji su ovde nalazili svoj mir i odmor, čemu je svakako doprinosila klima, tzv. večito proleće. Ovde je grčko-rimski teatar (3.vpne), drugi po veličini na Siciliji, neverovatno delo koje stoji na planini, u kom se leti održavaju koncerti i razne manifestacije. I Gete je govorio da je ovo "najlepši otvoreni teatar na svetu". U čuveni "Wunderbar" na glavnom trgu dolazila je često Elizabeta Tejlor, Ričard Barton, Greta Garbo i Keri Grant. Zašto ne bi i Vi ovde uživali?

Priuštite sebi novo iskustvo, novo putovanje, nov doživljaj Mediterana, uz brojne mitove i legende koji i dan danas „žive“ i čekaju nove turiste da budu ispričane…

MASCALI

Turističko mesto sa šljunkovitom plažom na oko 30 km severno od Katanije, podno Etne. Skoro je bilo potpuno uništeno u erupciji Etne 1928.godine. Grad je doživeo ekonomski procvat u 18-19.veku zahvaljujući vinogradima i proizvodnji vina. Danas je turizam primarna grana, a mesto sve više razvija turistički sadržaj. Ne zaboravite da probate njihovo čuveno vino 'Nerello di Mascali'.

 

 


Šta videti na Siciliji
Sicilija Istorija i Kultura
Sinonimi Italije
Reč koja najbolje opisuje letnji odmor iz snova? Sicilija

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€