Letovanje Italija Sicilija 2023

 

Letovanje Italija Sicilija 2023

LETOVANJE SICILIJA SA POSETOM RIMU - NAPULJU I OSTRVU KAPRI

RIM glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novčić u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno sa susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.

NAPULJ “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

 

Letovanje Italija Sicilija 2023 Leto

 

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi paket aranžmana
JULI AVGUST 2023

Paket aranžman 13 dana: Autobuski prevoz + 6 noćenja sa doručkom na Siciliji ( Giardini Naxos ) + 1 noćenje sa doručkom u Rimu + 1 noćenje sa doručkom u Napulju

HOTEL KENEDY  3* - ST. ALESSIU
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 13/8

BB

Redovna cena

/

SPECIJALNA CENA 

/

 

HOTEL LA RIVA 3* - Giardini Naxos 
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 13/8

BB

Redovna cena

/

SPECIJALNA CENA 

/

 

HOTEL VILA ATHENA  3* - Giardini Naxos
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 13/8

BB

Redovna cena

/

SPECIJALNA CENA 

/

Popusti za decu u sobi sa roditeljima:

- deca do 2 god. plaćaju  samo prevoz 50eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)
- I  i II  dete 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
- deca 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu Vila Athena 3* - Giardini Naxos u 1/2 i 1/3 sobama, hotel La Riva u Giardini Naxosu 3* u 1/2 i 1/3 sobama), u hotelu Kenedy 3* u 1/2 i 1/3 sobama u St Alessiu
- Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * - 6€ po osobi po noćenju;
- Gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* - 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4*
- Gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessiu za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* - 4 € po noćenju / po osobi.
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 140€ isključivo na upit
- Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Fakultativne izleteCENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- “Upoznajmo Rim” - Cena za odrasle 20€, za decu 10€ (u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
- Antički Rim sa posetom Koloseumu i rimski forumima - Cena za odrasle 40€/za decu 20€ (u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice) - prijave u agenciji
- Poludnevni izlet - Sicilijanska sela - Cena za odrasle od 25€ / deca 15€
- Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€ / deca 20€
- Celodnevni izlet - Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€ / za decu 25€
- Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€ /za decu 20€
- Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€ / za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€ / za decu do 11. godina 45€ ( cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom)
-poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 40€ / za decu 25€ (cena uključuje ulaznicu, lokalni vodič, povratna vozna karta)
PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI SA POPUSTOM: 150€
(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

Letovanje Sicilija 2023

Leto Sicilija Giardini Naxos

1. dan / BEOGRAD
(Letovanje Sicilija 2022) - Polazak iz Beograda sa parking Sava centra u 16:30. Polazak  u 17:00. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan / RIM - Dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje ”upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.


3. dan / RIM – ANTIČKI RIM
(Letovanje Sicilija 2022) - Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Coloseumu i forumima. Sinonim za  Colloseum “teatar flavijevaca”  su svakako gladijatorske borbe ali Colloseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga…  činjenica da je bio jedno od svetskih čuda je dovoljna za da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju.  Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan / SICILIJA  / GIARDINI NAXOS
(Letovanje Sicilija 2022) - U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim  časovima. Smeštaj u  hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete... Noćenje.


5.dan / SICILIJA - ETNA - KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomskoi centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, , ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan / SICILIJA - TAORMINA
Doručak. Najposećeniji turistički centar Sicilije. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu ( 300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.


7.dan / SICILIJA - SIRAKUZA  
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije,-SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja u najlepšem zalivu Sirakuze. Povratak u hotel. Noćenje. 


8.dan / SICILIJA - PALERMO - MONREALE  
Doručak.  Celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije-PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.


9.dan / SICILIJA - SICILIJANSKA SELA
Doručak.  Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.dan / SICILIJA - NAPULJ  
Doručak. Napuštanje hotela. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije.Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11.dan / - NAPULJ
Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju, odlazak vozom do Pompeje. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak vozom u Napulj. Noćenje.


12.dan / NAPULJ - KAPRI
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa,poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.


13. dan / BEOGRAD – Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2022.

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.Rim

Hotel Giotto 3* hotelgiotto.eu nalazi se blizu jedne od od glavnih podzemnih stanica metroa. što znači da su gosti izuzetno dobro povezani sa svim delovima grada i glavnim turističkim atrakcijama. Sobe su 1/2, 1/3, uključujući kupatilo sa tuš kabinom, tv, sef,fen. Doručak se služi na bazi švedskog stola.

Hotel Cinecitta 3* hotelcinecitta.ithotel.site
Nalazi se u širem centru Rima, u blizini metro stanice, dobro je spojen sa centrom grada. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, restoran. Svaka soba poseduje kupatilo,  TV, sef, fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.

Letovanje Italija Sicilija 2023

Letovanje Italija Sicilija 2023 LetoHotel la Riva 3* 53479.wixsite.com/hotellariva
Nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel vila Athena 3* villa-athena.taormina.hotels-sicily.net/en/
Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Vila Athena smeštena je u centru letovališta Đardini Naksos, na samo 100 metara od obale mora. Gostima su na raspolaganju velnes sadržaji, restoran i plaža u partnerskom hotelu, koji se nalazi preko puta vile.Sve sobe su klimatizovane. Poseduju balkon sa pogledom na glavnu ulicu i TV sa satelitskim i kablovskim kanalima. Sadrže kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola i služi se u restoranu hotela Sporting Baia.

Hotel Kennedy 3* www.hkennedy.it
Nalazi se na obali mora, na 10 km severno od Taormine u St. Alessiu. U ponudi je privatna plaža sa besplatnim ležaljkama i suncobranima. Hotel ima pogled na zaliv Sant'Alesio i na zamak Saracena iz 12. veka koji se nalazi na velikom rtu. Sobe su 1/2, 1/3 opremljene TV-om, telefonom, kupatilom, sadrže fen za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

 
 

Napulj

Grand hotel Europa 3* grandhoteleuropa.com
Smešten je u Napulju nalazi se u blizini železničke stanice Garibaldi. Sve sobe su klimatizovane, ukrašene su  različitim freskama, sadrže TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem, sef, fen, besplatan wi fi. U sklopu hotel je restoran la Falen, sala za sastanke, bar. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Cristina 3* hotelcristinanapoli.com.
Nalazi se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima,klima uredjajima,sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Letovanje Italija Sicilija 2023 Leto
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•    U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
•    Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•    U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
•    Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•    Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
•    Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE, ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik br. 5 od 01.09.2022.SICILIJA - "ostrvo sa 3 ćoška" – nekadašnja TRINAKRIA

Proverite da li su Italijani u pravu kada kažu “kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet”. Burna istorija i veličanstveni predeli čine savršenu kombinaciju. Kada tome dodate jedinstveni ukus vina i slasna tradicionalna jela, poželećete da se Vaš boravak ovde, na „ostrvu sunčevog sjaja“, nikada ne završi.

Johan Gete je pisao o njoj, i rekao: Italija bez Sicilije je kao čovek bez duše.

Ali Italija nije Sicilije, i Sicilija nije Italija.

SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge 3 milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih, starih ribarskih sela i bogate kulturne baštine. Kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Građevine podignute za vreme arapske vladavine kasnije su Normani prepravljali, pa je na taj način stvoren jedinstven arapsko-vizantijsko-normanski stil karakterističan za sve gradove na ovom ostrvu.

Najveći i glavni grad je PALERMO, pa Katanija, Mesina, a od turističkih naselja Đardini se najviše ističe sa obližnjom Taorminom. U selima Sicilije vlada atmosfera kao pre 100 godina. Ako ste ljubitelj filma „Kum“ obavezan je odlazak u tipična sicilijanska sela, u kojima su snimane scene iz ovog kultnog filma, i danas sa autentičnom scenografijom: Savoca i Forca d’ Agro.

Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Naš predlog je da osvojite Etnu, doživećete nezaboravno iskustvo!

Uglavnom peščane, duge po nekoliko kilometara, plaže na Siciliji poznate su kao najbolje u Italiji. Plavo-zelena prijatna i čista voda, sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu, dugu oko 1000 km. Neke od najlepših plaža su Mazzaro, pored grada Taormina, često meta bogatih i slavnih Giardini-Naxos, tipično turističko mesto, na istočnoj obali ostrva, koja važi za najpogodniju tokom letnjeg perioda.

ĐARDINI NAKSOS - centar Riviere dei Ciclopi

Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru, u podnožju Taormine, a na oko 40 km severno od Katanije. Smatra se za prvu grčku koloniju na Siciliji, a ime potiče od kikladskog ostrva Naxos, gde je prema legendi Dionis sreo i oženio Aridne, nakon što ju je Persej napustio.

Udaljeno je od Taormine oko 7 km. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kom se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana. Ima Arheološki park.

TAORMINA - najatraktivnije mesto na ostrvu, smešteno na 250 m nv

Jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji, mondensko odmaralište svetskog džet-seta podno Etne. Nalazi se na brdu Tauro, iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana.

U 18.v. kao mesto odmora Taorminu je otkrio Gete, kasnije dolaze Tomas Man i Rihard Štraus.

Kroz vekove, ovo mesto je fasciniralo poete i pisce, koji su ovde nalazili svoj mir i odmor, čemu je svakako doprinosila klima, tzv. večito proleće. Ovde je grčko-rimski teatar (3.vpne), drugi po veličini na Siciliji, neverovatno delo koje stoji na planini, u kom se leti održavaju koncerti i razne manifestacije. I Gete je govorio da je ovo "najlepši otvoreni teatar na svetu". U čuveni "Wunderbar" na glavnom trgu dolazila je često Elizabeta Tejlor, Ričard Barton, Greta Garbo i Keri Grant. Zašto ne bi i Vi ovde uživali?

Priuštite sebi novo iskustvo, novo putovanje, nov doživljaj Mediterana, uz brojne mitove i legende koji i dan danas „žive“ i čekaju nove turiste da budu ispričane…

MASCALI

Turističko mesto sa šljunkovitom plažom na oko 30 km severno od Katanije, podno Etne. Skoro je bilo potpuno uništeno u erupciji Etne 1928.godine. Grad je doživeo ekonomski procvat u 18-19.veku zahvaljujući vinogradima i proizvodnji vina. Danas je turizam primarna grana, a mesto sve više razvija turistički sadržaj. Ne zaboravite da probate njihovo čuveno vino 'Nerello di Mascali'.

 

 


Reč koja najbolje opisuje letnji odmor iz snova? Sicilija

 

 

 

Uslovi Covid 19 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Lutraki 2022

LUTRAKI

259€

 

 

Letovanje Španija Ljoret de mar 2022

LJORET DE MAR

278€

 

 

Letovanje Hrvatska Istra 2022

ISTRA

289€

 

 

San Remo Azurna Obala Letovanje 2022

SANREMO

299€