Letovanje Grčka Epir 2023 Cene Parga Sivota Vrahos
Letovanje Grčka Epir

 

Letovanje Grčka Epir 2023

Paket aranžman / Sopstveni prevoz

10 noćenja - Letovanje Grčka Epir

 

Na severozapadu Grčke nalazi se regija Epir, koja izlazi na Jonsko more, a na toj obali nalaze se naselja, od severa ka jugu: Sivota, Parga i Vrahos. Od Beograda najkraći put do Sivote je oko 930km, preko Makedonije i Soluna. Nešto severnije od Sivote je zaliv u kom je luka Igumenica, odakle kreću brodovi i trajekti ka obližnjim ostrvima Krf i Paksos.

Sivota je smeštena na obali Epira a naspram južnog dela Krfa. Malo a ušuškano mestašce, okruženo uzvišenjima, u uvali razudjene obale. Idealno je za mirniji odmor, za pravo uživanje u plavetnilu mora.

Od turističkih naselja na obali Epira izdvojila se Parga, prelepo manje mesto, smešteno u zalivu oko kog je obala razudjena. Na jednom manjem poluostrvu u zalivu, a uz luku, u zelenilu četinara, nalaze se ostaci vizantijske tvrdjave. Svakako je preporuka da se popnete do tvrdjave, jer ćete tamo pronaći dva atraktivna mesta za opuštanje, ali i da se rashladite, uz neki koktel, frape ili cedjeni sok, i da uživate u pogledu na čitavo okruženje. Uz to poluostrvo je i jedna od najdužih plaža u Pargi – Valtos plaža.

Okolina Parge je veoma živopisna, sa prelepim uvalama, lepim plažama, kristalno čistim morem. Ovde ćete pronaći i staru fabriku za proizvodnju maslinovog ulja, pretvorenu u Muzej, a uz njega je i prodavnica proizvoda od tog ulja. Iskoristite priliku da kupite lepe i tipične poklone. Zbog konfiguracije terena, ulice su nepravilne, kuće i vile načičkane, ali je šetalište uz obalu izuzetno slikovito, sa palatama prijatnih boja, urednih i lepo uklopljenih u celinu. Naspram mesta su raštrkana mala ostrvca. Brodićima se može doći i obići ostrvca Paksos sa Plavom pećinom, i susedni Antipaksos.

Ako krenete putem južno od Parge, na oko 30km, nailazi se na malo turističko mesto Vrahos. Ovo je idealno za mirniji i porodični odmor, bez buke i meteža. Plaža Vrahosa je duga nekoliko kilometara, peskovita, zlatne boje i široka. Uz obalu je šetalište sa tavernama i manjim restoranima. Nema puno drugog sadržaja, ali se mesto sve više razvija i niču nove vile i apartmani. Zato možete iskoristiti neki dan za kupanje na Lefkadi, koja je udaljena oko 60km južno od Vrahosa, a na tom putu ćete pronaći nekoliko lepih i uredjenih plaža.

Ovaj deo Grčke je pogodan za aktivan odmor, za one koji vole da istražuju, da obilaze okolinu, jer ćete ovde imati dosta takvih mogućnosti, s obzirom na položaj ove obale. Uvek su aktuelna krstarenja, i poludnevna, ali i celodnevna: obližnji Krf, Lefkada, Kefalonija... Isto tako, imate mogućnost i da vidite čuvene manastire na stenama – Meteore, možete iznajmiti čamce, skutere, pedaline…

Isplanirajte aktivan i ugodan odmor, obogaćen izletima i upoznavanjem grčke Jonske regije! Priuštite sebi pravi hedonizam...

 

 


Provedite Uskrs na Krfu
Šta videti na Krfu - Uskrs na Krfu
Atina Istorija i Kultura
Atina - šta videti
Istražite Atinu i njenu okolinu
Letovanje Peloponez Lutraki
Grčka Letovanje Korintski kanal i Epidaurus

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€