Putovanje Pariz 2023

Putovanje Pariz 2023


Autobuski prevoz


Hotelski Smeštaj

 

Grad svetlosti – najkraći opis glavnog grada Francuske, dugo godina i glavna turistička destinacija svih svetskih putnika!

Smešten na reci Seni, po kojoj svakodnevno krstare brojni turistički brodovi, puni turista, koji uživaju u vožnji obogaćenoj pričama o nastanku jednog od najznačajnijih gradova sveta, i o brojnim objektima koji zauzimaju svoje mesto na levoj i desnoj obali ove reke… Pariz je uvek aktuelan, uvek lep, primamljiv i gospodski prkosi vremenu i svim iskušenjima kojima je izložen.

Jeste „grad svetlosti“, ali isto tako je i prestonica mode. Ovde ćete videti sve najčuvenije svetske modne brendove, ovde ćete moći prvi da kupite najnovije parfeme ili kozmetičke linije poznatih svetskih kuća, ovde prosto ulice mirišu i svuda su modne piste, na otvorenom.

Nemoguće je da budete u Parizu a da ne prošetate Jelisejskim poljima, da ne vidite najluksuznije prodavnice, salone automobila, najskuplje restorane i barove, prestižne butike i parfimerije… Nemoguće je da ne posetite Luvr, jedan od najbogatijih i najznačajnijih muzeja, sa najvećom postavkom umetnina na svetu! Naravno, penjanje na Ajfelov toranj, do bilo kog nivoa, je pod obaveznom stavkom. Pogled na jedan od najvećih gradova Evrope sa ove znamenitosti grada, ali i cele Francuske, je fascinantan!

U sklopu upoznavanja Pariza nezaobilazan je i kvart Montmartr, sa prelepom belom crkvom Sakr Ker. Montmartr je „rodno mesto“ kubizma, ovde su živeli i slikali Pikaso, Brak, Modiljani, Renoar, Van Gog, Gogen...Ovde je i Muzej Dalija, sa bogatom postavkom ovog katalonskog slikara. Ovde ćete šetajući šarmantnim uličicama ovog kvarta osetiti tu pravu boemsku atmosferu koja još uvek „živi“, ali u novom, modernom ruhu… U večernjim časovima svi putevi vode ka – Mulen Ružu! Na ovoj pozornici je rodjen can-can. Mulen ruž je najčuveniji kabare na svetu, u prevodu znači "Crveni mlin", jer ima ostatak jedne od 10 nekadašnjih vetrenjača na ovom prostoru.

Pariz je i grad kulture, ovde ćete imati priliku da posetite brojne muzeje, galerije i druge značajne objekte, dug je spisak ovih ustanova... Izdvaja se, pored Luvra, galerija Orsaj, jedna od najznačajnijih kolekcija impresionista, Vojni muzej u kom je grob Napoleona, Muzej Rodina sa njegovim čuvenim skulpturama „Mislilac“ i „Vrata pakla“, Panteon – bivša crkva, danas nacionalni hram slavnih, u kom su sahranjeni Žan-Žak Ruso, Viktor Igo, Emil Zola, Volter, Dima, Marija i Pjer Kiri… Muzej Pikasa ima preko 200 slika i 150 skulptura ovog čuvenog slikara, pa je za ljubitelje njegovog pravca, ovo pravi raj, zanimljiv je i Muzej voštanih figura, zatim najstariji Pomorski muzej na svetu, Crkva Notr Dam, u kojoj se Napoleon krunisao za cara, ponosno stoji od 12.veka, obnovljena posle poslednjeg požara 2019.godine, jedan je od najpoznatijih objekata u Parizu, a ako ne stignete na Ajfelov toranj, popnite se bar na toranj Montparnas, sa panoramskom terasom na 210 metara!

Iskoristite šetnju uz reku, slikajte prelepe mostove, poput najstarijeg mosta u gradu - Novog mosta, mosta Aleksandra III, most Umetnosti, Most Karusel, Kraljevski most, Most Konkord… Obidjite neke od brojnih značajnih spomenika i trgova Pariza, poput čuvene Trijumfalne kapije, Trga Bastilje – simbol francuske revolucije, Trga Konkorda sa egipatskim obeliskom u sredini, spomenik Holokaustu, spomenik Aleksandru Karadjordjeviću, Trg Vendome sa hotelom Ritz, u kom su živeli Koko Šanel i Hemingvej, slikajte se ispred Sorbone, Kraljevske palate, Gradske kuće, neobičnog centra Pompidu, na Trokaderu, ispred čuvene Opere, udjite u luksuzni hram šopinga La Fayette, iskoristite metro, pa dodjite u moderni kvart Defense, a ako vas zanima podzemlje, imate mogućnost posete katakombama…

Puno je toga na jednom mestu, a uvek malo vremena… Ali, za one koji prvi put borave u Parizu, svako će Vam preporučiti da dodatno obidjite i kraljevsku palatu Versaj i njene vrtove, nedaleko od Pariza, kao i zabavni park Diznilend. Na Vama je da ili poslušate savete ili da svoje vreme provedete diveći se francuskoj metropoli, šetajući njenim ulicama i uredjenim bulevarima….

Davno je bilo kada je Cezar osvojio Pariz… već decenijama unazad grad osvajaju milioni turista iz celog sveta! Ako niste do sada i Vi bili medju njima, pravo je vreme da ga osvojite, na svoj način… a sigurni smo da će Pariz osvojiti Vas!

 

Putovanje Pariz Minhen Beč
Autobusom   AUTOBUSOM / 9 DANA
Pariz - Prag - Ninberg
Autobusom   AUTOBUSOM / 9 DANA
PROGRAM U PRIPREMI
Autobusom   AUTOBUSOM / 9 DANA
PROGRAM U PRIPREMI
Autobusom   AUTOBUSOM / 9 DANA

Šta videti u Parizu
Pariz Istorija i Kultura
Iz Pariza, s ljubavlju

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€