Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa 2025

Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa

UMBRIJA Jedna od 20 regija Italije. Poznata kao, zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…
TOSKANA Regija Italije u kojoj su uključena sva čula. Brežuljkasti predeli, aleje čempresa, neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemo posetu Toskane.
PERUĐA Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe).
ASSISI Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv. Franja Asiški.
MONTEPULCIANO Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulcianu. Karakteristika grada su uske uličice I prelepa arhitektura, a njegov pečat je svakako vino Montepilciano d'Abruzzo.
AREZZO Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca. Rodni grad Frančeska Petrarke.

DAN ZALJUBLJENIH TOSKANA NOVA ITALIJA - UMBRIA

MONTEPULCIANO I CHIANCIANO TERME SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA : PERUGIA - ASSISI - AREZZO - CORTONA

 

PAKET ARANŽMAN 6 DANA : AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

HOTEL 3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 6/3

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€ 

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS  na dan uplate -

(Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa) 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča,
- Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 1.6eur/danu i 4* 2eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 40%
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Peruđa i Asisi - 35€ / deca do 12 god. - 20€
- Arezzo I Cortona - 35 €/deca do 12 god. - 20 €
- Montepulciano - 10 € / deca do 12 god. - 5 €

..

1. DAN BEOGRAD
Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra. Polazak u 17:00h. Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN CHIANCIANO TERME
Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje. (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)

3. DAN CHIANCIANO TERME – PERUGIA – ASSISI – CHIANCIANO TERME
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg - Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje. (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)

4. DAN CHIANCIANO TERME – CORTONA – AREZZO
Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festival a viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada: Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje. (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)

5. DAN CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Nastavak putovanja ka Montepulcianu - gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Hotel Michelangelo 4* hotel-michelangelo.it

Hotel Michelangelo se nalazi 600 m od centra Chianciano Terme, skriven u parku površine oko 4 hektara. Otvoreni bazen za odrasle i decu, kuglana i tenis, panoramska terasa sa solarijumom i finskom saunom. Sve sobe imaju tv i kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

· NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

· Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

· Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.

· Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

· Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

· Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)

· Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.

· Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

· Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….

· Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.

· Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

· Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

· Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.

· Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.

· Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

· Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

· U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

· Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

· Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.

· U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

· Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

 

 

UMBRIJA

Ova, veoma interesantna italijanska regija, jedna od 20, poznata je i kao „zeleno srce Italije“. Fascinantni predeli, bujne šume, bogata flora, ispresecani su jezerima, rekama i vodopadima. Čitavom pejzažu doprinose mala stara sela, načičkana na obroncima planina. Ljubitelji odmora u prirodi, planina, polja, jezera, reka, sigurno će ovde pronaći svoj unutrašnji mir, međutim i ljubitelji bogatog kulturno – istorijskog nasleđa, ovde će uživati. Etrurska civilizacija i njena tekovina, ostavili su samim Italijanima bogato nasleđe, te građevine i zanimljivu tradiciju, o kojoj ćemo slušati i čiji ćemo svedoci biti upravo na ovom putovanju. Ovom putovanju posebno će se obradovati ljubitelji bogate gastronomske ponude, budući da Umbrija važi za jednu od najboljih gastronomskih regija Italije. Mišelinove zvezde ovde nisu slučajnost, a vi ćete danas moći da uživate u aromatizovanim sirevima, salatama, pasti, namazima i čuvenoj Baci čokoladi, koja se proizvodi upravo ovde. Ne zaboravimo ni brojne gradove, koji će vas svojim šarmom vratiti u neka druga vremena i koji će učiniti da poželite da se iznova i iznova vraćate u ovu regiju, Peruđa, Asizi, Orvieto...

TOSKANA

Jedna od najposećenijih regija u Italiji, zasigurno je Toskana i to sa razlogom. Bilo da ste ljubitelji fantastičnih vina, gastronomije, pejzaša i prekrasnih krajolika, srednjovekovne arhitekture i renesansnih umetnika, u Toskani ćete zasigurno uživati. Veoma bogate i plodne valovite doline, omogućavaju Toskani da bude jedna od najpoznatijih italijanskih vinskih regija, te ljubitelji dobrog vina mogu biti sigurni da će odavde poneti savršen suvenir. Vernaccia di San Gimignano, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti, Brunello, samo su neka od najpoznatijih vina koja morate probati. Bogato kulturno – istorijsko nasleđe, danas je jedan od glavnih razloga posete Toskani, pa tako nasleđe renesansnih umetnika dominira regijom. Uz poznatu porodicu Mediči, stasala su mnoga imena kojima se divimo i danas. Ako vas oduševljavaju putevi čempresa, valoviti zeleni predeli, vinogradi, gastronomija i još na to očaravajuća arhitektura i muzeji, poseta ovoj regiji, za vas je obavezna.

PERUĐA

Glavni grad regije Umbrija, oduševiće vas svojim najpoznatijim proizvodom, fantastičnim pralinama Baci Perugina, ali i u fantastičnoj arhitekturi, sirevima Pecorino i Caciotta, kao i u čuvenom delikatesu Porchetta.

ASIZI

Romantičan gradić na padini brda Monte Subasija, oduvek privlači i oduševljava brojne turiste. Nazivaju ga gradom saksija i fenjera, koji u velikom broju krase ulične zidove i prolaze. Grad u kome je živeo sveti Franja Asiški i dalje krije onaj stari, nekadašnji šarm, koji s godinama postaje sve veći, te će ljubitelji umbrijske arhitekture, uživati ovde.

KORTONA

Kortona, mali šarmantni grad u dolini Val di Chiana, u provinciji Areco, oduševljava svoje posetioce iznova. Ovaj grad, ograđen kamenim zidovima, jedan je od najstarijih gradova iz etrurskog doba. Danas je smešten na vrhu brda, sa nadmorskom visinom oko 600 metara, i njegova pozicija omogućava posetiocima da uživaju u predelima i krajolicima toskanskih valova.

ARECO

„La vita e bella“ kaže čuveni Gvido i zato je upravo ovaj grad idealan za kraj našeg putovanja. Još jedan italijanski, a etrurski grad, koji vas neće ostaviti ravnodušnim je sigurno Areco. Rodni grad Frančeska Petrarke, tog velikog italijanskog pesnika i mesto rođenja njegovih pesama posvećenih njegovoj ljubavi prema Lauri, danas čuva veliko bogatstvo. Glavni gradski trg Grande, očaraće vas i podsetiti na scene iz filma Život je lep. Ljubitelji ovog filmskog dostignuća, kao i romantičnih Petrarkinih stihova, sigurno će uživati u ovoj poseti.

 

 
 

Letovanje Italija Toskana Montekatini
Sinonimi Italije
Piza, čudesni spoj romanike, gotike i renesanse
San Djiminjano i Sijena, put u srce Toskane
Ukusi i mirisi Toskane – jela i pića
Toskana Uopšte o regiji, zašto treba posetiti Toskanu ?
Toskana - šta videti i obići
Toskana Istorija i Kultura
Ovo su najlepši gradovi koje treba obići leti
Toskana Firenca Putovanje

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Rimini Bolonja 8.Mart 2024

RIMINI BOLONJA 8.MART 2024

119€

 

 

Venecija 8.Mart 2024

VENECIJA 8.MART 2024

109€

 

 

Ljubljana 8.Mart 2024

LJUBLJANA 8.MART 2024

129€